Daugavpilī būs izstāde - "Latvijas valsts apbalvojumi"

No šī gada 18. jūlija Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejā būs apskatāma izstāde „Latvijas valsts apbalvojumi”.

Latvijas Institūta direktors, bijušais Latvijas vēstnieks ASV Ojārs Kalniņš: „Jebkura valsts ar dažādiem simboliem cenšas izteikt savu identitāti. Latvijas valstiskuma simboli nes sevī īpašu nozīmi, jo valsts izveides, saglabāšanas un atjaunošanas cīņa bijusi pietiekami smaga. Šī smagā cīņa vienmēr nesusi sev līdz ļaužu upurus, bez kuru varonības valsts nebūtu iedomājama. Tradīcija, piešķirt īpašas medaļas un ordeņus cilvēkiem, kuri valsts labā kalpojuši, tika iedibināta Eiropā krietni agrāk, vēl pirms Latvija kļuva neatkarīga valsts. Tādēļ bija tik saprotami un dabīgi, ka 1918. gadā deklarētā neatkarīgā Latvijas Republika pēc Trešās atmodas un valsts atjaunotnes atkal atjaunoja visu laiku godāto tradīciju.

Ikviens no Latvijas ordeņiem stāsta par kādu noteiktu Latvijas vēstures mirkli. Daži no ordeņiem tika ieviesti neilgi pirms tam, kad Latvija ieguva savu valstiskumu. Tie tika radīti, lai godinātu patriotus, kuri bija palīdzējuši dibināt un cīņās nostiprināt Latvijas neatkarību. Citi tika ieviesti vēlāk, kad valsts jau bija nobriedusi. Šī tradīcija pazuda, kad Latvijas neatkarību sagrāva Otrais pasaules karš un padomju okupācija. Tradīcija atkal atdzima un attīstījās pēc valsts neatkarības atjaunošanas 1991.gadā.

Latvijas goda ordeņi un atzinības nozīmes tiek piešķirtas ne tikai Latvijas iedzīvotājiem, bet arī citu valstu pārstāvjiem, kuri spēlējuši nozīmīgu lomu, aizstāvot un veicinot brīvību Latvijā. Tie ir augstākais goda izrādījums, ko Latvijas ļaudis piešķir visiem tiem, kuri devuši nozīmīgu ieguldījumu mūsu valsts attīstībā.”

Izstādes atklāšanā, kura notiks 18. jūlijā plkst. 14.00 Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeja izstāžu zālē Rīgas ielā 8, piedalīsies tās patronese Latvijas prezidenta kundze Lilita Zatlere.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izcila 3 zvaigžņu viesnīca Rīgas centrā! Viktorija
Viesnīca Viktorija atrodas atjaunotā jūgendstila ēkā, Rīgas centrā, 15 minūšu pastaigas attālumā no Vecrīgas. | Skatīt vairāk
no 30 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.10.2024 - 14.10.2024 IESLĒDZAM APKURI - CEĻOJAM UZ SILTUMU! AirGuru
30% atlaide vairākiem galamērķiem līdz 14. oktobrim! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.10.2024 - 16.10.2024 Rudens restorāna nedēļa Baltvillā Baltvilla
Kastaņi, trifeles, brieža steiks un kvasa saldējums - tādas rudenīgas noskaņas atradīsiet mūsu 3 kārtu īpašajā ēdienkartē no 8.-14.oktobrim par | Skatīt vairāk
SHIPSEA koncerts Mujānos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Aicinām uz SHIPSEA koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim 19. oktobrī plkst. 19.00 Mujānu biedrības namā! | Skatīt vairāk
28 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.52090788sec.