Cēsīs salidos SAAB no dažādām valstīm [2]

Šogad starptautiskais SAAB īpašnieku salidojums pirmo reizi notiks Latvijā un arī cēsniekiem būs vienreizēja iespēja 9.augustā no plkst. 15:00 Raunas ielas stāvvietā vienuviet redzēt dažādu gadu SAAB markas automobiļus, kuru īpašnieki sabraukuši no ļoti daudzām valstīm.

Cēsniekus priecēs jauni un jaunāki SAAB un arī par auto klasiku kļuvušie SAAB 92, 93 un Sonett modeļi, kuru divtaktu motoru skaņa ir reti sastopama parādība visā pasaulē, jo mūsu ausīm šķiet atgādinām vecāka gadagājuma motociklu rūkoņu.

Kādam var likties, ka šie un citi SAAB automobiļi ir tikai apbrīnas vērti kulta priekšmeti, citam atkal kā uzticami sabiedrotie tālākos ceļojumos. Kā tad ir patiesībā? To vērīgi interesenti varēs noskaidrot mūsu tikšanās reizē Cēsīs.

„Ir iespējas, kas pie mums atnāk tikai vienreiz un mēs esam laimīgi ja varam tās izbaudīt kopā ar tiem, kuri vēlas priecāties kopā ar mums,” par tikšanos ar cēsniekiem domā Latvijas SAAB klubs, kurš ir vecākais vienas markas autobraucēju klubs Latvijā. SAAB entuziastu tikšanos mūsu valstī notiek pirmo reizi ne tikai Baltijas, bet visā Austrumeiropas mērogā.

Šī ir vienreizēja iespēja SAAB draugiem parādīt mūsu burvīgo Latviju. Tāpēc starts 26. SAAB klubu salidojuma veterānu tūrisma rallijam tiks dots jau otrdien, 5.augustā, Liepājā. Ceļojot cauri Latvijas novadiem jau 8.augustā Cēsīs būs manāmi, bet 9.augustā dalībnieki būs sastopami jau minētajā Raunas ielas stāvvietā. SAAB tūrisma rallija dalībniekiem finišs paredzēts 9.augustā, Cēsu rajonā.

Mūsdienu SAAB ir aviācijas mantojums

Pats pirmais SAAB automobilis – SAAB 92001 piedzima tālajā 1937.gadā Zviedrijas pilsētiņā Trollhatten, kur SAAB automašīnas ražo joprojām. Pirms pirmā automobiļa izlaišanas pasaulē SAAB nodarbojās ar lidmašīnu būvi. Tas tad arī izskaidro SAAB automobiļu īpatnējo dizainu, īpaši jaudīgos motorus un ērto vadītāja darbavietu, kas atgādina pilota sēdvietu.

Kopš 1982. gada SAAB markas cienītāji no dažādam pasaules valstīm tiekas ikgadējos SAAB salidojumos, kuru galvenā doma ir ceļojot dalīties ar pieredzi, gūt jaunas idejas auto restaurācijā un labi pavadīt laiku domubiedru pulkā. SAAB salidojuma rīkotāj valsts tiek izvēlēta jau krietni pirms pasākuma, līdzīgi kā sporta spēlēs tiekoties visu valstu pārstāvjiem. Pērn šī tikšanās notika SAAB dzimtenē Zviedrijā, kur atzīmēta SAAB 60 gadu jubileja, savukārt Latvijas ideja pat tūrisma ralliju cauri novadiem mantota no Dānijas SAAB draugiem, kuri dažus gadus iepriekš sniedza mums neaizmirstamas atmiņas par Dāniju.

Latvijas SAAB klubs ir otrais vecākais auto klubs aiz Antīko Automobiļu kluba un pats vecākais auto markas klubs Latvijā, kurš, apvienojot vietējos skandināvu autobūves entuziastus un piedaloties starptautiskos SAAB klubu pasākumos, desmit gadu laikā kļuvis par spēcīgu organizāciju, kas pazīstama plaši ārpus Latvijas robežām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 xc90 07/29/2008 13:55 www.saabclub.lv

2 kristaps 07/29/2008 13:03 veletos uzinat ka var vispar iestaties saab kluba

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.09.2024 - 13.10.2024 EMILIJA | Akustikais solokoncerts Akustikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12. oktobrī, 18:00 ielūdzam uz X-faktora 5.sezonas uzvarētājas, EMILIJAS akustisko solokoncertu Akustikā! | Skatīt vairāk
20 EUR
Ražas svētki un gadatirgus Rēzeknē Rēzeknes pilsētas TIC
Klāt bagātais rudentiņš un septembra pēdējā svētdienā, kas šogad iekrīt 29.septembrī, kā ierasts, rēzeknieši un pilsētas viesi aicināti uz | Skatīt vairāk
5* Promenade Hotel - Liepāja Estravel Latvia
1 nakts 2 personām Prestige numurā, brokastis un spa atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 189 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.09.2024 - 13.10.2024 “Autobuss debesīs” jubilejas koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12.oktobrī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas "Autobuss debesīs” jubilejas koncerts “Sitiet bungas, mani mīļie”! | Skatīt vairāk
no 15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.33990908sec.