Arī Cēsis būs akcija "Gaismas tilti"

Šogad Latvijas 90. dzimšanas dienas gaidīšana tiks uzsākta 90 dienas pirms 18.novembra ar simbolisku akciju GAISMAS TILTI. Tās ietvaros 22. augusta vakarā plkst. 21.00 visi Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti doties uz sev tuvāko tiltu, lai sekojot Latvijas Radio aicinājumam vienlaicīgi visā Latvijā iedegtu gaismas lukturīšus.

Pirms deviņpadsmit gadiem, augusta vakarpusē, Baltijas ļaudis sadevās rokās, lai veidotu ceļu uz savu valsti, lai savu zemi turētu cieši, lai dzīve ietu uz gaismas pusi. Ja mūsu, kas turamies pie savas zemes un valsts, ir daudz, tad 22. augustā plkst. 21.00 pāri Latvijas upēm iedegsies GAISMAS TILTI.

Uz un pie tiltiem, tiltiņiem un laipām varam izvietot gan pašdarinātus, gan īpaši iegādātus, gan jau mājās esošus lukturīšus ar svecītēm vai lampiņām. Lukturīšu izskats, izmērs un materiāls nav svarīgs. Svarīga ir ideja nest gaismu! Tāpēc lukturīšus var gatavot gan no dabā pieejamiem materiāliem, dārzeņiem, koka, papīra, mīklas vai vienkārši izmantojot tukšā stikla burciņas vai glāzītes.

No 7.augusta, www.lv90.lv variet noskatīties video ar piemēriem, kā pašu rokām pagatavot gaismas lukturīti. Tāpat idejas sava lukturīša veidošanai būs iespēja smelties no fotogrāfijām, kurās varēs aplūkot dažādus, vienkārši pašdarinātus lukturīšus.

Katrs no mums ir aicināts savu vārdos neizteikto mīlestību iedegt lukturītī un aiznest uz tiltiem savai Latvijai. GAISMAS TILTOS mirdzēs tā Latvija, kas mūsu dvēselēs.

Gaisma ir kustība, atmoda, cerība un spēks. Tā rāda ceļu un ved uz nākotni. Nākotni, kas ir pašu izsapņota, izgaismota un plaukstās sasildīta. GAISMAS TILTU vēstnieki par akciju, kas aicina nest gaismu šodienai un rītdienai:

Nora Ikstena, rakstniece: Gaisma, gaismiņa vajadzīga kā ikdiena, kurā mazā dvēseles stūrī glabāt vārdos neizteiktu, sildošu drīksniņu, kas par spīti visam tur mūs pie Latvijas.

Imants Lancmanis, mākslinieks: GAISMAS TILTI ir atgādinājums par tiem tiltiem, kas mums pārejami ikdienā, ar darbu, ticību, cerību un mīlestību.

Ilga Reizniece, folkloriste: Esmu pārliecināta, ka līdzīgi vēl joprojām domājam mēs daudzi un 22. augustā visā Latvijā iedegsies GAISMAS TILTI.

Māra Ķimele, režisore: Varbūt tiešām mēs esam brīnums? Varbūt nesam gaismu sirdīs un spējam to saglabāt arī ikdienā?Aicinu katru pašu iedegt gaismiņu kā savu ieguldījumu gaismas spēkā.

Māris Sirmais, kordiriģents: Lai tās gaismiņas ir mīlestības apliecinājumi mums vienam pret otru, kas dzīvojam šodien Latvijā.

Žanna Dubska: Es ticu pozitīvas enerģijas dalīšanas un vairošanas likumam. Mēs varam padalīties ar savas sirds pozitīvo enerģiju, atnest savas dvēseles uguntiņu un pievienot to kopējāi straumei.

Iededzies par Latviju!

LR AM Organizācijas nodaļa un Cēsu pilsētas domes sabiedrisko attiecību nodaļa

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.09.2024 - 12.10.2024 Mirage Jazz orchestra koncerts  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
11. oktobrī plkst. 19.00 aicinām uz Mirage Jazz orchestra koncertu Mazsalacas Kultūras centrā “Tā skan dzīve”. | Skatīt vairāk
no 15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.10.2024 - 12.10.2024 Ērģeļmūzikas festivāls ORGANismi! Rēzeknes pilsētas TIC
10. – 18. oktobrī Latgales vēstniecībā GORS norisināsies 9. Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls “ORGANismi”. | Skatīt vairāk
Vasaras sezonas 2025 ceļojumi! Latvia Tours
🔥 Vasaras sezonas 2025 ceļojumu AGRĀ REZERVĒŠANA ir sākusies! 👉 Sāc plānot savu neaizmirstamo 2025.gada ceļojumu, jo labākās viesnīcas izķer | Skatīt vairāk
no 399 EUR
Vai esi gatavs ienākt rudenī? - SPA  Estravel Latvia
Dienas SPA, Ģimenes atpūta, rekalsācija, Baltija, Itālijas termālie ūdeņi... // SPA pieredze ir tik dažāda... Ienāc sasildīties! | Skatīt vairāk
no 50 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.65265203sec.