Pavāru kluba rīkoto pasākumu programma izstādē „Riga Food 2008”.
Norises vieta: Ķīpsalas iela 8, Starptautiskais izstāžu centrs
03.09.2008.
10.00 – 15.00 -Konkurss "Baltijas 2008.gada konditors"
Semināru klase:
12.00 – 14.00 - Epulae* un Māris Jansons (La Boheme)
Kombinācija ar bumbieriem, vīģes ar barolo (Valsecchi), balzametiķa želatīns (Lucchesi)
degustācijas tehnika;
"Pecorino romano", "Grana padano" un alus siers ar MielFrutto (Florences Tirdzniecības palāta): pilnveidots ēdiens brokastīm vai arī desertam pusdienās;
Piemērots vīns: piedāvā izstādē pārstāvētie uzņēmumi: Santadi, Abate vini, Settesoli, La Jara, Valdoca, Zeni;
extra vergine olīveļļa;
sensoriskās analīzes minikurss: Itālijas olīveļļas kvalitātes izpratne — degustācijas tehnika (Veneto, Toskānas, Sardīnijas un Sicīlijas olīveļļas).
* Accademia internazionale per la formazione e la promozione della cultura enogastronomica e dell’analisi sensoriale degli alimenti — Enogastronomijas kultūras un pārtikas sensoriskās analīzes izziņas un attīstības starptautiskā akadēmija
14.00 – 15.00 -Itālijas un Latvijas uzņēmumu pārstāvju tikšanās.
15.00 – 17.00-"Ēdienu radošā darbnīca"
Latvijā atpazīstamāko pavāru, Pavāru kluba biedru Kaspara Jansona (Hotel Bergs), Māra Jansona (La Boheme), Andra Rūmīša (Meidrops), Ērika Dreibanta (Kaļķu vārti) un Denisa Ivankova meistarklases.
18:00 - Konkursa "Baltijas 2008.gada konditors" apbalvošanas ceremonija
04.09.2008
Konkursu laukums:
09.45-Konkurss "Riga Open Culinary Cup 2008"
"Rīgas atklātā kulinārijas čempionāta 2008" oficiālā atklāšana.
10.00 – 15.35 - Konkursantu sacensības
Semināru klase:
10.20 – 10.50-Pasaules Gastronomijas pilsētu apvienības Délice prezentācija
11.00 – 12.00-A/s LBM Group (Johnson Diversy)
Higiēnas prasību nodrošināšana pārtikas uzņēmumos un mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļu pareiza izmantošana.
Semināru vadīs Agnija Gradovska.
12.00 – 14.00- SIA Gemoss seminārs "Jaunākās receptes ar pavāru iecienīto produktu Millac Gold" (salāti, zupas, mērces pastām un zivju ēdieniem, deserti).
Semināru vadīs "Pritchitts" produktu speciālisti Karls Fīderle (Karl Fiederle) un Nīkolauss Goselks (Nikolaus Gosselk).
14.00 – 16.00-Epulae
Vīnu degustācija (pa diviem vīniem no Santadi, Abate vini, Settesoli, La Jara, Val d’Oca);
Vīnu degustācijas tehnika;
Pirmo ēdienu degustācija un kombinācijas:
jūras produktu degustācija (Sardaffumicati);
Toskānas gaļas produktu degustācija un sensoriskās analīzes tehnika (Florences Tirdzniecības palāta);
želatīns (Fattorie Lucchesi);
ar olīveļļu konservēto dārzeņu degustācija (Fattorie Lucchesi);
saldumu degustācija;
panetone — tradicionālais itāļu saldais ēdiens (Gransole);
degustācija un kombinācija ar vīnu Cantina di Santadi, Bianco dolce Latinia, Valli di Porto Pino IGT (saldais vīns no ļoti gatavām vīnogām).
16.00 – 17.00 - Itālijas un Latvijas uzņēmumu pārstāvju tikšanās.
05.09.2008
Konkursu laukums:
10.00 – 14.00-Konkurss "Latvijas 2008. gada pavārs"
Semināru klase:
10.00 – 11.00-Dylan Distribution — jaunās pasaules vīnu prezentācija un degustācija.
Semināru vada viens no labākajiem Latvijas vīnziņiem — Einārs Lazdiņš.
11.00–12.00- Itāļu desertu prezentācija un degustācija.
Prezentēs RCP tehnologs Martiņš Zajončkovskis.
12.00–14.00- Seminārs "Viss par armanjakiem De Montal"
Semināru vadīs Filips Lajī-Kustē (Philippe Layus-Coustet; De Montal, Francija) un Stans Dimpers (Gourmet Studio, Latvija).
14.00–16.00- SIA Ciklons — pārtikas rūpniecības iekārtu demonstrācija.
Restorāns «Kaļķu vārti» (Kaļķu ielā 11a):
19.00-Konkursu "Latvijas 2008. gada pavārs" un "Riga Open Culinary Cup 2008" apbalvošanas ceremonija.
06.09.2008
Semināru programmā var būt izmaiņas! Pēdējās izmaiņas skatīt mājas lapā www.chef.lv
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.