Ģimenes dienā muzeja apmeklētāji veidos portretus

2008.gada 4. oktobrī plkst. 13.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 100a) notiks jau ierastā Ģimenes diena ar tematisku pasākumu "Portrets". Muzeja mazākajiem apmeklētājiem plānota radoša darbošanās muzeja speciālista vadībā (iesaistoties arī vecākiem) un portretu veidošana kopā ar jauno mākslinieci Danu Zelču.

Latgales Kultūrvēstures muzejasabiedrisko jautājumu un reklāmas speciāliste Maija Upeniece informē, ka portrets visbiežāk asociējas ar sejas tuvplānu, tomēr tas fiksē ne tikai konkrētu cilvēku, bet arī atklāj personības raksturu, nodarbošanos, atspoguļo cilvēka iekšējo pasauli. Viss atkarīgs no mākslinieka vēlmes parādīt skatītājam acīmredzamo vaito, kas ir noslēpumains.

Muzeja Izstāžu namā līdz 11. oktobrim skatāma Pāvila Šenhofa gleznu izstāde -cilvēku portretu kolekcijas daļa. P. Šenhofa gleznas ir lielisks uzskates līdzeklis portreta radīšanai.

Portrets gleznā, zīmējumā, fotogrāfijā. Cilvēks tuvplānā, visā augumā, divatā, kopā ar bērniem, draugiem utt. – portrets sevī slēpj ne tikai individualitāti, bet arī līdzāspastāvēšanu un iztēli. Portretu var veidot ilgi un lēni, bet var radīt arī pavisam ātri – apstājies spoguļa priekšā, iztēlojies, ka tu skaties teātra izrādi, un pavēro pats sevi – sejas izteiksme mainās ik pēc sekundes, to atkārtot nav iespējams, bet var notvert mirkļa portretu.

Laipni aicināti apmeklētLatgales Kultūrvēstures muzeju kopā ar visu ģimeni. Tābūs lieliska iespēja vērot un radīt savu portretu, jo paši būsiet atvērtāki, jointeresantāks portrets!

Visu dienu (no plkst. 10.00 līdz 16.00) ieeja uz Latgales Kultūrvēstures muzeja izstādēm un pastāvīgajām ekspozīcijām ir brīva.

Informācija: www.rezekne.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izcila 3 zvaigžņu viesnīca Rīgas centrā! Viktorija
Viesnīca Viktorija atrodas atjaunotā jūgendstila ēkā, Rīgas centrā, 15 minūšu pastaigas attālumā no Vecrīgas. | Skatīt vairāk
no 30 EUR
Vienīga vieta Ziemeļeiropā Neredzamā Pasaule
Atklāj pasauli pilnīgā tumsā vienīgajā Ziemeļeiropas muzejā. Uzzini, kā strādā tava dzirde, tauste, oža un garša. Rezervē ekskursiju jau šodien! | Skatīt vairāk
Viktors Lapčenoks Valmierā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26. oktobrī, 18:00 kultūrtelpā Akustika viesosies leģendārais latviešu estrādes mākslinieks VIKTORS LAPČENOKS. | Skatīt vairāk
20 EUR
Bēdziet no pelēcības un plānojiet atpūtu! 1Travel
Latvijā tuvojas garās, tumšās dienas, taču jums ir iespēja aizbēgt uz saulaino ĒĢIPTI! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.376616sec.