Līksnas baznīcas torņa remontam vāks ziedojumus

2008.gada 25.oktobrī ar labdarības koncertu tiks uzsākta ziedojumu vākšanas akcija Līksnas Sv.Jēzus Sirds katoļu baznīcas torņa remontam. Koncertā, kas sāksies plkst.19.00, piedalīsies Daugavpils rajona padomes Tautas izglītības un kultūras centra jauktais koris „Latgale” (diriģente Anita Zarāne), Rīgas Sv.Magdalēnas draudzes grupa, ģitāriste un dziedātāja Laura Bicāne, Līksnas baznīcas draudzes koris un citi viesi.

Negotiskā stilā veidotā Līksnas Svētās Jēzus Sirds katoļu baznīca, kas tika iesvētīta pirms 95 gadiem, 1913.gada 5.oktobrī Rožukroņa svētkos, priecē ikvienu ar savu majestātiskumu un krāšņumu. Līksnas baznīca ir viena no iespaidīgākajām sakrālajām celtnēm Latvijā. Tā tiek uzskatīta par pērli Eiropas baznīcu vidū. Taču šobrīd baznīcas tornis ir avārijas situācijā. Vaboles vidusskolas skolēni sagatavoja Kultūrkapitāla fondam projektu par Līksnas baznīcas torņa smailes remontu, ko atbalstīja tikai Ls 8000 apmērā. Šī summa nav pietiekama.
Uzsākot Līksnas katoļu baznīcas torņa smailes remontu, tika demontēts smailes jumta skārda apšuvums, zem kura tika konstatētas bojātas torņa smailes nesošās konstrukcijas. Pēc būvfirmas speciālistu vizuālās apsekošanas, tika nolemts pārtraukt darbus, jo tālākās darbības varētu būt bīstamas. Lai turpinātu smailes nostiprināšanas pasākumus, ir nepieciešams sertificēta speciālista atzinums par smailes konstrukciju stāvokli, nolietošanās procentu un konstruktīvus risinājumus avārijas stāvokļa novēršanai.
Līksnas pagasta padome, kas ir līdzatbildīga remontdarbu izpildē, ir pasūtījusi tehnisko projektu avārijas likvidācijai, taču tas arī prasa zināmus finansiālos līdzekļus. Lai veiksmīgi tiktu pabeigti remontdarbi, ir nepieciešami vismaz Ls10 000!
Lai arī turpmāk skatītu stalto Līksnas baznīcu skaistu un laika zoba neskartu, Līksnas baznīcas draudze aicina ziedot baznīcas torņa remontam. Ziedojumu urna atrodas Līksnas pagasta padomes foajē.

 

Tāpat ir iespēja ziedot bankā vai elektroniski, jo speciāli ziedojumu vākšanas akcijai tika atvērts atsevišķs konts: AS ”SEB banka”, konts: LV39UNLA 0050004339832, kods: UNLALV2X, Līksnas pagasta padome, reģ.nr. LV 90000078763, ar norādi - ziedojumi baznīcai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.09.2024 - 12.10.2024 Uzbekistānas ekskursijas tūre! AL SVETS
Aicinām piedalīties Uzbekistānas ekskursijas tūrē (tiešais lidojums Rīga-Taškenta-Rīga) ar iekšējiem transferiem "Afrosiab" ātrvilcienā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.09.2024 - 12.10.2024 Tūtisma rallijs Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Pievienojies unikālajam piedzīvojumam un piedalies pirmajā Dienvidkurzemes novada tūrisma rallijā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Performance "Aizņemtā ainava" Liepājas reģiona TIB
28. un 29. septembrī performance "Aizņemtā ainava" parādīs citādu Liepājas Pētertirgu | Skatīt vairāk
Ivo Fomina koncerts “Mans ceļš” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26.oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā ar koncertprogrammu “Mans ceļš” viesosies Ivo Fomins. | Skatīt vairāk
no 20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.33098006sec.