Cēsu Pils parkā ar svecītēm izgaismos Latvijas valsts kontūru

Nedēļu pirms Latvijas valsts 90.dzimšanas dienas, Lāčplēša dienas vakarā, 11.novembrī no plkst.18.00 – 21.00 ikviens cēsnieks un pilsētas viesis ir aicināts iedegt savu svecīti par Latviju Cēsu Pils parkā akcijas „Mirdzi, Cēsis Latvijā!” ietvaros.

Uz pils parka estrādes kāpnēm vairāk kā 500 sveču liesmiņas veidos Latvijas valsts kontūru, un ikvienam ir iespēja to piepildīt ar savu svecīti un tajā ietverto labo domu par saviem tuvajiem un Latviju. Svētku atmosfēru Pils parkā papildinās mūzika no rokoperas „Lāčplēsis” un tās dziesmas, kuras skanēja un iedvesmoja cilvēkus Latvijai tik svarīgās trešās Atmodas laikā.

Akciju ar aicinājumu „Mirdzi, Cēsis Latvijā!” Latvijas valsts dzimšanas dienai par godu rīko uzņēmējs Renārs Sproģis un viņa ģimene, kurai šī būs valsts svētku tradīcija jau trešo gadu pēc kārtas. Viņi pasakās par atbalstu Ievai Karlsbergai (Cēsu pilsētas dome), Jolantai Sausiņai (Vidzemes Vēstures un Tūrisma centrs), Ijai Grozai (Kultūras centrs), māksliniecei Astrai Reinei, Jānim Gabrānam (laikraksts „Druva”) un Indulim Jirgensonam (SIA „Cindulī mūzika”).

Lāčplēša dienā pilsētā notiks arī citi pasākumi. Plkst.17.40 pie Cēsu Skolnieku rotai veltītā pieminekļa (Palasta un L.Katrīnas ielas krustojumā) notiks piemiņas brīdis. Plkst.17.50 sāksies lāpu gājiens pa pilsētu uz Lejas kapiem, kur notiks piemiņas brīdis pie pieminekļa, kas veltīts Pirmā pasaules karā un Latvijas atbrīvošanas cīņās kritušo karavīru piemiņai. Lāčplēša dienas pasākumi noslēgsies ar filmu „Rīgas sargi”, ko plkst.19.30 bez maksas demonstrēs Cēsu Kultūras centrā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma Vesela mugura Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Tava mugura jau sen to ir pelnījusi! 7 dienas un 6 naktis programmā VESELA MUGURA Kūrorta rehabilitācijas centrā pie jūras - KRC "Jaunķemeri". | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Bēdziet no pelēcības un plānojiet atpūtu! 1Travel
Latvijā tuvojas garās, tumšās dienas, taču jums ir iespēja aizbēgt uz saulaino ĒĢIPTI! | Skatīt vairāk
Izcila 3 zvaigžņu viesnīca Rīgas centrā! Viktorija
Viesnīca Viktorija atrodas atjaunotā jūgendstila ēkā, Rīgas centrā, 15 minūšu pastaigas attālumā no Vecrīgas. | Skatīt vairāk
no 30 EUR
NBS Štāba orķestra koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29.oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā NBS Štāba orķestra koncerts. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.46726799sec.