Nākamgad Rīgā notiks Kobes dienas

Nākamā gada maijā Rīgā notiks Kobes dienas, par to abu pašvaldību vadītāji Jānis Birks un Tacuo Jada vienojās Rīgas dienu laikā Kobē.

Rīgas dienas Kobē notika no 5. novembra līdz 10.novembrim Kobē, kā arī divās lielākajās Japānas pilsētās – Osakā un Tokijā. To ietvaros notika dažādi semināri un arī kultūras pasākumi, kuru mērķis bija veicināt sadarbību starp Latvijas un Japānas uzņēmējiem, kā arī popularizēt Japānas iedzīvotājiem Rīgu un Latviju kā pievilcīgu tūrisma galamērķi.

Rīgas dienu ietvaros notika tūrisma semināri „Rīga – pievilcīgs ceļojumu galamērķis”, „Rīgas un Kobes pašvaldību projekti”, „Latvijas galvaspilsēta Rīga: vārti uz Ziemeļeiropu un NVS valstu tirgu”, tikšanās ar Kobes un Osakas tirdzniecības un rūpniecības palātām, Kobes ostas apskate.

Tūrisma un uzņēmējdarbības seminārus apmeklēja kupls japāņu uzņēmēju skaits. Kā atzīmē Latvijas vēstniecības Japānā pārstāvji, šāda interese par Baltijas valstu pilsētu Japānā bija negaidīta un ir cerības, ka, pateicoties šiem pasākumiem, Japānas uzņēmēji attīstīs sadarbību ar Latvijas kolēģiem un Latvija sagaidīs lielāku tūristu skaitu no Japānas.

Kobē tika arī atklātas divas izstādes: fotoizstāde „Dziedot mūžu nodzīvoju”, kas veltīta Dziesmu un deju svētkiem, kā arī digitālā izstāde „Latvijas tēlotāja māksla 19.-20.gadsimtā”, ko veidojuši Latvijas Nacionālā mākslas muzeja eksperti.

Tāpat Kobē notika „Jauno trīs brāļu” - Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Akustiskās koncertzāles un Modernās mākslas muzeja projektu prezentācijas.

Rīgas dienu laikā Kobē Latvijas tautas daiļamatniecības studijas meistares Valda Kesnere un Dagmara Priberga demonstrēja latviešu rokdarbu un lietišķās mākslas izstrādājumus. Tos papildināja mūziķu Valda un Rūtas Muktupāvelu priekšnesumi.

Ar koncertiem Kobē un Osakā uzstājās vokālā grupa „Cosmos”, kuras koncerti bija ļoti labi apmeklēti un grupa saņēma ielūgumu nākamgad uzstāties Japānas galvaspilsētā Tokijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Koncertuzvedums “Drošības festivāls” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
25.oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies koncertuzvedums "Drošības festivāls”, kurā piedalīsies Arturs Gruzdiņš un “Knīpas | Skatīt vairāk
no 10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.10.2024 - 12.10.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.09.2024 - 12.10.2024 Rezervē vietas skolēnu rudens brīvlaikā! 1Travel
Vēl ir laiks iegādāties atpūtas paketes par labām cenām! Sazinieties ar mums, un mēs piemeklēsim labāko piedāvājumu tieši jums. | Skatīt vairāk
NBS Štāba orķestra koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29.oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā NBS Štāba orķestra koncerts. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.10835123sec.