Autors: Kristiāna Skābarde
Avots: Berga Bazārs
Adventes laikā tīkami klusais, ik vakaru skaisti izgaismotais un ar romantisku gaisotni apvītais Berga Bazārs aicināt aicina katru garāmgājēju iegriezties un izbaudīt svētku īpašo noskaņu.
Pusdienas restorānā vai tase kafijas ar smalku kūku, cepumiem vai šokolādes konfektēm radīs svētku noskaņu katrai gaumei.
Savlaicīgi domājot par svētku dāvanām, aicinām šo sestdien, 13. decembrī, iegriezties Berga Bazārā visādu lietu tirgū un laikā no 9.00 līdz 15.00 izvēlēties sev tīkamāko no īpaši bagātīgā individuālo amatnieku, dizaina un rotu meistaru darinājumu klāsta. Piedāvājumā būs modernas, adītas, tamborētas un zvērādas cepures, mežģīnes un džemperi, bērnu rotaļlietas no dabīgiem materiāliem. Dāvanām izvēlē būs eglīšu rotājumi, vitrāžas, sveces latvju zīmēs, zīda šalles un piespraudes, izšuvumi un mīlētāju cimdi.
Turpat līdzās, par aizgājušo laiku notikumiem, iespējams, tieši jūs šajā tirdziņā uzrunās kāds nieciņš no senlietu tirgotāju kolekcijām – to starp piespraudes, nozīmītes, monētas, suvenīri, mazas figūriņas, trauki un grāmatas.
Un protams, visu gaidītais Zemnieku tirgus būs jo īpašs prieks gardēžiem – dažnedažādi lauku labumi no Eko un Slow Food ražotājiem, restorāna Vincents uz vietas gatavotās uzkodas, zupas un karstie dzērieni. Svaigi un veselīgi lauku saimnieču gardumi: pastētes, ruletes, gaļas un zivju kūpinājumi, dārzeņi un plašā izvēlē zaļie garšaugi – rozmarīns, timiāns, salvija u.c.
No plkst. 11.00 līdz plkst.15.00 esiet laipni aicināti apmeklēt arī viesnīcas Hotel Bergs Ziemas terasi ar piparkūkām un Ziemassvētku mūziku. Siltumu no ārpuses nodrošinās pledi un gāzes sildlampas, savukārt, aromātisks karstvīns vai karsts ābolu-kanēļa dzēriens – no iekšpuses. Turpat ārā svētku garšas nianses īpašā trīs ēdienu maltītē aicinās izbaudīt restorāna Bergs šefpavārs Kaspars Jansons.
Gan pašus galvenos svētku gardumus: plātsmaizes, pīrāgus, cepumus un piparkūkas, gan to izejvielas - miltus, olas, ievārījumus, sukādes un veselīgas sulas, kā arī svaigu liellopu, jēra un cepeša gaļu plašā izvēlē varēs iegādāties ikviens rīdzinieks jau agri no rīta dodoties uz tirgu Berga Bazārā šo sestdien, 13.decembrī.
Nākamais tirdziņš Berga Bazārā būs 27.decembrī.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.