LR Ārlietu ministrija ceļotāju ērtībām pilnveidojusi reģistrēšanos Konsulārajā reģistrā

No janvāra reģistrēties Konsulārajā reģistrā iespējams vēl ērtāk, izveidojot savu profilu Ārlietu ministrijas mājas lapas konsulārajā sadaļā http://kr.mfa.gov.lv/main.html&redirect=Lw un ik reizi ceļojot, pievienot informāciju par katru nākamo ceļojumu Konsulārā reģistra datu bāzē. Tāpat tiek saglabāta līdzšinējā kārtība, ka reģistrēties var jebkurā Latvijas vēstniecībā, ģenerālkonsulātā vai konsulātā, kā arī Ārlietu ministrijas Konsulārajā departamentā, iesniedzot aizpildītu anketu personīgi, sūtot elektroniski vai pa pastu.

Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments aicina Latvijas iedzīvotājus reģistrēt savu uzturēšanos ārvalstīs Konsulārajā reģistrā, kas ļauj nodrošināt Latvijas iedzīvotājiem konsulārās palīdzības sniegšanu krīzes situācijās ārvalstīs. Saņemot ziņu par krīzi ārvalstīs, konsulārajam dienestam ir informācija par Latvijas valsts piederīgo personu skaitu attiecīgajā krīzes reģionā, nekavējoties sniedzot iespēju sazināties ar personām krīzes reģionā un organizēt nepieciešamās palīdzības saņemšanu. Reģistrācija Konsulārajā reģistrā ir brīvprātīga un par to netiek iekasēta samaksa.

Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta apkopotā statistika liecina par arvien pieaugošu Latvijas iedzīvotāju aktivitāti reģistrēt savu uzturēšanos ārvalstīs. 2005.gadā Konsulārajā reģistrā bija reģistrējušies - 48; 2006.gadā - 138; 2007. - 174, 2008.gadā - 927 iedzīvotāji.

Pirms došanās ceļojumā ārpus Latvijas Ārlietu ministrija aicina veikt arī veselības un dzīvības apdrošināšanu, kā arī noskaidrot tuvāko Latvijas vai citas Eiropas Savienības dalībvalsts pārstāvniecības atrašanās vietu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.10.2024 - 12.10.2024 Raganu slotu balle Kalsnavas arborētumā Madonas TIC
LVM "Kalsnavas arborētums" jau astoto rudeni gatavojas uzņemt "Raganu slotu balles" viesus | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.10.2024 - 12.10.2024 Atvērto durvju diena pie Piena aitām Bauskas TIC
Tev ir iespēja piedalīties meistarklasē un citās aktivitātēs kopā ar "Piena aitas" un Z/S "Krišjāņi" saimnieci! Pieteikšanās līdz 10.oktobrim! | Skatīt vairāk
Samanta Tīna Mazmežotnē Bauskas TIC
Samanta ielūdz uz atklātiem un personiskiem dzīves stāstu akustiskiem tūres koncertiem “Vēstule Tev” | Skatīt vairāk
"DEMO" salodojums TOREIZ un TAGAD Tukuma TIC
Koncertšovs "TOREIZ UN TAGAD", kurā rotaļīgā retrospekcijā uz skatuves kāps gan bijušie gan esošie dejotāji un parādīs kā 25 gados mainījušās | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.98067808sec.