Daugavpilī un Utenā (Lietuva) veidos Māla mākslas centrus

2008.gada decembrī Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Utenas (Lietuva) pašvaldību ir uzsākusi projekta “Kreatīvā tūrisma attīstība, izveidojot Māla mākslas centrus Daugavpilī un Utenā” realizāciju.

„Rezultātā Daugavpils iegūs atjaunotu Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja (DNMM) keramikas darbnīcas ēku un modernizētas iekārtas, bet bērni - iespēju apgūt tradicionālā amata prasmes un iemaņas, šādi papildinot brīvā laika pavadīšanas iespējas. Atjaunotā kultūras infrastruktūra būs daudz pievilcīgāka apmeklētājiem un palielinās tūristu skaitu. Projekts veicinās arī kultūras mantojuma – Latgales podnieku amata tradīciju saglabāšanu,” informē Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes vadītājs Miervaldis Brodovs.

Paredzēts organizēt keramikas nodarbības bērniem un Māla mākslas festivālus Daugavpilī un Utenā, izstrādāt un izdot bērnu profesionālas apmācības programmas un metodiskos materiālus, veikt pētījumu par Latgales podniecību un keramiku, renovēt DNMM keramikas darbnīcas un modernizēt iekārtas, pārveidot muzeja pakļautībā esošo iestādi par Mālu mākslas centru, kā arī īstenot virkni citu aktivitāšu.

Projekta mērķis ir veicināt kultūras un kreatīvo (radošo) tūrismu Daugavpilī un Utenā, attīstot uz kultūras mantojuma vērtībām balstītu tūrisma produktu, nodrošināt formālās un neformālās mūžizglītības iespējas, izstrādājot un īstenojot keramikas apmācību izglītības programmu, pētot podniecības tradīcijas, popularizēt reģiona kultūrvēsturisko mantojumu.

Projekts “Kreatīvā tūrisma attīstība, izveidojot Māla mākslas centrus Daugavpilī un Utenā” tiek realizēts Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības 2007. - 2013.gadam programmā, to īsteno Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde un Utenas reģionālais muzejs. Tā kopējās izmaksas - 1 394 846 eiro (Ls 980 303), tai skaitā Daugavpils pilsētas domes līdzfinansējums - 50565,42 eiro (Ls 35537,58).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
5* Promenade Hotel - Liepāja Estravel Latvia
1 nakts 2 personām Prestige numurā, brokastis un spa atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 189 EUR
Labs ēdiens saliedē cilvēkus! Kaļķu vārti
Gaidām ciemos uz gardām un izsmalcinātām vakariņām pašā Vecrīgas sirdī! | Skatīt vairāk
Īpašais piedāvājums novembrī Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Novembris ir Latvijas dzimšanas dienas mēnesis, kurā aicinām izmantot īpašo piedāvājumu - programmu "Svini veselību!". Piedāvājums spēkā tikai | Skatīt vairāk
no 252 EUR
Viktors Lapčenoks Valmierā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26. oktobrī, 18:00 kultūrtelpā Akustika viesosies leģendārais latviešu estrādes mākslinieks VIKTORS LAPČENOKS. | Skatīt vairāk
20 EUR
Uzņēmumi


Daugavkrasti
,


Park Hotel Latgola
,


Krāslavas TIC
,


Daugavpils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.04098988sec.