Atklāts visdižākais bērzs Vidzemē [1]

Latvijas Petroglifu centra ekspedīcija 2008. gada decembra nogalē apmeklējot Limbažu rajona Liepupes pagastu, pie Porku mājām atklāja līdz šim nezināmu dižbērzu. Bērzi par dižkokiem uzskatāmi, ja to stumbra apkārtmērs 1,3 m augstumā pārsniedz 3 metrus. Pārsteidzoši, bet uzkalnā pie Porku mājām, netālu no Liepupes – Limbažu ceļa, augošā bērza apkārtmērs ievērojami pārsniedza šo atzīmi. Porku dižbērza apkārtmērs ir 3,68 m, un tas to ierindo 4.resnākā dižbērza godā.

Visresnākais bērzs aug Tukuma rajonā, un tā apkārtmērs pārsniedz 4 metrus. Porku dižbērzs izrādās ir visievērojamākais bērzs Vidzemē, jo trīs izcilākie aug Kurzemē. Tas atrodas Ziemeļvidzemes Biosfēras rezervāta teritorijā.

 

Īsi par Latvijas Petroglifu centru:

Latvijas Petroglifu centrs ir bezpeļņas, nekomerciāla sabiedriskā organizācija, kas nodarbojas ar dabas un senatnes izpētes un aizsardzības jautājumiem. LPC interešu sfērā ietilpst Latvijas ģeoloģisko objektu pētniecība, tai skaitā smilšakmens atsegumi, alas, dižakmeņi, un citi dabas objekti. Otrs darbības virziens ir senatnes – īpaši arheoloģijas – pieminekļi. Stingri iestājamies arī par vides aizsardzību. Organizācijas nosaukums atspoguļo vienu no noslēpumainākajiem Latvijas kultūras pieminekļu tipiem – petroglifu (ieraksti klintīs un akmeņos) pētniecību, un vienlaikus tas ir vienojošais elements starp ģeoloģiju un arheoloģiju. Biedrībā aktīvi darbojas dažādu zinātnes jomu profesionāļi – vēsturnieki, ģeoloģi, biologi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Ķaubis 02/05/2009 11:58 Labais eksemplārs!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.10.2024 - 16.10.2024 Rudens restorāna nedēļa Baltvillā Baltvilla
Kastaņi, trifeles, brieža steiks un kvasa saldējums - tādas rudenīgas noskaņas atradīsiet mūsu 3 kārtu īpašajā ēdienkartē no 8.-14.oktobrim par | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.09.2024 - 15.10.2024 Meksikas ēdienu variācijas mūsu virtuvē! Viesistaba
Meksikas ēdienu variācijas mūsu virtuvē, 15.10.2024/18:00, Kursu vada: Dzintars Jaunpujāns | Skatīt vairāk
no 60 EUR
Performance "Aizņemtā ainava" Liepājas reģiona TIB
28. un 29. septembrī performance "Aizņemtā ainava" parādīs citādu Liepājas Pētertirgu | Skatīt vairāk
Piedzīvojumu ceļojumu oktobra atlaides  Estravel Latvia
Ceļojumu nelielās grupās, ar ekskursijām // Visa pasaule Jums pie kājām - gaida, kad to atklāsiet! Rezervējiet oktobrī par īpašām cenām. | Skatīt vairāk
no 529 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42566299sec.