Sāksies atlases sacensības dalībai "Monopola" Latvijas čempionātā

Latvijas uzvarētājs dosies uz Pasaules čempionātu Lasvegasā

No 26.janvāra līdz 1.februārim portāla Draugiem.lv spēļu sadaļā "Brain" notiks atlases sacensības dalībai populārās galda spēles "Monopols" Latvijas čempionātā. 150 labākie cīnīsies par ceļazīmi uz Pasaules čempionātu Lasvegasā.

Lai atlasītu lielākos "Monopola" entuziastus un nodrošinātu Latvijas kvalifikāciju Pasaules čempionātā, vietējā atlase notiks jau nākošnedēļ portālā Draugiem.lv. No 26.janvāra līdz 1.februārim šī portāla spēļu sadaļā "Brain" tiks atvērta prāta spēle "Monopols". Tajā rotācijas kārtībā katram spēlētājam tiks uzdoti sešpadsmit dažādi jautājumi par "Monopola" vēsturi, noteikumiem un dažādām spēles versijām. Vienkārši jautājumi mīsies ar sarežģītiem, tāpēc, lai iegūtu kvalifikācijai nepieciešamo punktu skaitu, ieteicams pirms spēles sagatavoties, jo katrs dalībnieks "Brain" "Monopolu" varēs izspēlēt tikai vienu reizi. Īsts "monopolists" pārzina gan noteikumus, gan spēles laukumu, gan arī prot pareizi skaitīt un rēķināt īpašumu vērtības.

Lai kvalificētos un piedalītos Latvijas čempionātā, spēles dalībniekam būs jāapliecina, ka dalības gadījumā uz š.g. 21.februāri dalībnieks būs 21 pilnu gadu vecs un ir Latvijas pilsonis.

Atbildot uz atlases jautājumiem, pareizās atbildes un rezultāti nebūs redzami uzreiz. 1.februārī visi rezultāti tiks apkopoti. Vienāda punktu skaita gadījumā tiks vērtēts atbildēm iztērētais laiks. 150 atlases uzvarētāju un Latvijas čempionāta dalībnieku vārdi tiks publicēti portālā Draugiem.lv 2. februārī, kā arī SIA Anvol mājas lapā. Visi uzvarētāji tiks arī personīgi uzaicināti uz Latvijas Čempionāta norises vietu.

Latvijas Čempionāts notiks 21.februārī Rīgas Dzelzceļa muzejā. Visi dalībnieki spēlēs "Monopola" Latvijas versiju. "Monopola" spēļu korektu norisi nodrošinās 40 speciāli sagatavoti Banku augstskolas studenti, kas ieņems baņķieru lomu spēlē. Katrs no trīs spēles raundiem ilgs aptuveni 1,5 stundu, pēc kuras tiks saskaitīti iegūtie īpašumi un "nauda". Latvijas "Monopola" čempions būs izcīnījis iespēju doties uz Lasvegasu (ASV), kur š.g. 22.- 24.oktobrī notiks Pasaules Čempionāts klasiskajā "Monopolā". Labākie pasaules "Monopola" spēlētāji cīnīsies par visu "Monopola" naudu - 20 580 USD.

Latvijas čempionāts notiek jau trešo reizi. Iepriekšējā valsts turnīra uzvarētājs Ivo Čapiņš piedalījās Pasaules čempionātā Tokijā 2004. gadā un izcīnīja 11. vietu.

"Monopols" tika radīts 1935. gadā ASV ekonomiskās krīzes laikā, kad tas kļuva ārkārtīgi populārs, un kopš tā laika ir pārdotas 250 miljoni spēles eksemplāru 103 valstīs 37 valodās. Ir izstrādāti vairāk nekā 200 dažādu spēles variantu, taču vispopulārākais aizvien ir klasiskais "Number Nine". Šajā plaši pazīstamajā spēlē, kuras nosaukums ir cēlies no spēles izstrādes kārtas numura, laukums ir izkārtots atbilstoši Atlantas pilsētas ielām, un tas ir praktiski identisks Čārlza Darrova izstrādātajam un "Parker Brothers" iesniegtajam spēles oriģinālajam, sākotnējam variantam. "Monopola" nosaukums un logo, spēles laukuma īpatnējais dizains, četri spēles stūra laukumi, Mr. Monopola vārds un personāžs, kā arī ikviens no atšķirīgajiem spēles elementiem uz spēles laukuma un spēles līdzekļiem ir Hasbro Inc. preču zīmes ©Hasbro autorīpašums.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Neparastā Neapole Madonā? Madonas TIC
Rudens beidzot ir atnācis pa īstam, bet mēs NEparasti sērijas turpinājumā dodamies uz saulaino Itāliju – picēriju “Neapole” Madonā! | Skatīt vairāk
Latvija
Bezmaksas objekti – jā, Tu nepārlasīji! Bauskas TIC
Dodies Bauskas novadā uz objektiem, kas pieejami bezmaksas! Dabas takas un parki, vides objekti, māksla, arhitektūra, kulta vietas, pat sala, rātsnams un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.10.2024 - 12.10.2024 Raganu slotu balle Kalsnavas arborētumā Madonas TIC
LVM "Kalsnavas arborētums" jau astoto rudeni gatavojas uzņemt "Raganu slotu balles" viesus | Skatīt vairāk
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.82826018sec.