Šodien Cēsīs norisināsies vairāki Draudzīgā aicinājuma svētku pasākumi [1]

Plkst.10.00 Draudzīgā Aicinājuma Cēsu valsts ģimnāzijas kamīnzālē noritēs ģimnāzijas saimes tikšanās ar Latvijas Republikas 9.Saeimas Pilsoniskās savienības frakcijas deputāti, LU profesori, literatūrzinātnieci, valodas kultūras, literatūras un folkloras tradīciju pētnieci Janīnu KURSĪTI.

Savukārt plkst.16.00 CATA Kultūras namā, J.Poruka ielā 8, Cēsīs Draudzīgā aicinājuma svētku pasākums, kurā pasniegs Draudzīgā Aicinājuma fonda apbalvojumu - medaļas un Goda diplomu, kā arī notiks PŪCES laureātu nominēšana DA ģimnāzijas saimes vidū.

Apbalvojumu pasniegs piecās nominācijās:

  1. Absolvents
  2. Skolotājs
  3. Sabiedriskais darbinieks
  4. Mecenāts
  5. Mediji

DACVĢ iekšējo konkursu rezultātu paziņošana un PŪCES laureātu nominēšana:

  • Nominācijā „IZCILĀKAIS” proģimnāzists (-te); ģimnāzists (-te) - skolotāju vērtējumā;
  • Nominācijā „IZCILĀKAIS” skolotājs - skolēnu vērtējumā;
  • Nominācijā „ERUDĪTĀKAIS” proģimnāzists (-te), ģimnāzists (-te);
  • Nominācijā „ERUDĪTĀKAIS” skolotājs;

Svētku norisi krāsaināku darīs DACVĢ jauktais koris un vokālā grupa (vadītāja Marika Slotina- Brante) un deju kolektīvs „Miķelēni” (vadītājs Māris Brasliņš).

Janvāris ir Draudzīgā aicinājuma svētku mēnesis. „Tie ir skolas idejas svētki, kam pamatā ir dāvinātāja prieks, ar kuru ikvienam iespējams veidot atgriezenisko saiti ar skolu – ne tikai ņemt no skolas, bet arī tai dot. Skola rada potenciālu, kurš sevi parādīs pēc daudziem gadiem. Šobrīd skolēni ar savu pilsonisko stāju, apzinīgu mācību darbību var apliecināt, ka vēlas valstij dot savas zināšanas un radošās potences” tā svētkus raksturo Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas direktore Dace Eglīte.

Cēsu pašvaldības aģentūra „Vidzemes Vēstures un tūrisma centrs” Draudzīgā Aicinājuma dienā dāvina visām pilsētas pirmskolas izglītības iestādēm dāvanu kartes muzeja apmeklējumam.

DA fonda vēsture

1993. gadā dibināts, sākotnēji īsteno izglītības programmas Vidzemē. Redzamākās personas, kas atbalsta fondu, ir Valsts prezidents Guntis Ulmanis un izglītības ministrs Jānis Vaivads, bet fonda darbības nenogurstošs veicinātājs joprojām ir tā priekšsēdētājs Jānis Endele (tajā laikā Draudzīgā Aicinājuma Cēsu valsts ģimnāz ijas direktors).
1995. gadā Valsts prezidents nodibina reprezentatīvu padomi Draudzīgā aicinājuma idejas popularizēšanai. Tā darbojas gadu. Fonds sāk atbalstīt valsts mēroga izglītības programmas, notiek starptautisko olimpiāžu uzvarētāju godināšana.

1999. gadā fonds iedibina „Draudzīgā aicinājuma medaļu” skolēniem, pedagogiem, izglītības mecenātiem, sabiedriskiem darbiniekiem un žurnālistiem.
2000. gadā fonds iedibina ceļojošo „Draudzīgā aicinājuma balvu” skolām par sasniegumiem iepriekšējā mācību gadā, pirmajā gadā apbalvojot 18, turpmākajos - 30 Latv ijas skolas.
2002. gada 28. janvārī pirmo reizi Draudzīgā aicinājuma dienas sarīkojums notika Rīgā, Nacionālajā operā. DA fonda apbalvojumus saņēma skolēni, skolotāji, sabiedriskie darbinieki, mecenāti un žurnālisti. Koncertu svētkos sniedza operas un baleta mākslinieki.

Citāts no Kārļa Ulmaņa Draudzīgā aicinājuma:

„Atminēsimies, ka bibliotēka ir mums katram savā pagastā, un ja ne savā, tad vismaz katram sava tēva pagastā. Patukši ir arī grāmatu skapji pagasta skolā, kurā mēs kādreiz esam gājuši. Kaut arī tālu projām dzīvodami, atminēsim savu pagastu, savu tēvu pagastu, kaut domās atgriezīsimies uz savu veco skolu. Iesim viņiem talkā!
Sniegsim viņiem daļu no tā gaišuma, kas mums tomēr vieglāk sasniedzams. Dāvināsim viņiem grāmatas, gleznas, mākslas darbus, palīdzēsim katrs savai vecajai skolai tikt pie laba mūzikas instrumenta.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Anita 03/01/2011 15:37 Tiaki kaunu un neatmazgājamu traipu uz visu Kārļa Ulmaņa iedibinājumu ir atstājusi Dace Eglīte un Draudzīgā Aicinājuma fonds, to visu var izlasīt www.sudzibas.lv sadaļā izglītība!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nakts Velobums Liepājas reģiona TIB
27. septembris, solās būt īpaša, jo no pulksten 20 Liepājas ielas pārņems Nakts Velobums – velorogaininga sacensības, kas noslēgs aktīvo | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.09.2024 - 13.10.2024 EMILIJA | Akustikais solokoncerts Akustikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12. oktobrī, 18:00 ielūdzam uz X-faktora 5.sezonas uzvarētājas, EMILIJAS akustisko solokoncertu Akustikā! | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.09.2024 - 12.10.2024 Mirage Jazz orchestra koncerts  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
11. oktobrī plkst. 19.00 aicinām uz Mirage Jazz orchestra koncertu Mazsalacas Kultūras centrā “Tā skan dzīve”. | Skatīt vairāk
no 15 EUR
Atjauno enerģiju ceļojot! Estravel Latvia
Ieplāno savu eksotisko ceļojumu jau tagad, neļaujoties rudens melanholijai! | Skatīt vairāk
no 549 EUR
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.90187001sec.