Atklās Māra Grunska fotogrāfiju izstādi "232 KM"

2009.gada 19. februārī pl. 16.45 Daugavpils domes administrācijas Rīgas birojā notiks Māra Grunska fotoizstādes „232 KM” atklāšana. Izstādē būs apskatāmi 16 jaunā fotomākslinieka darbi, kā arī vairākas autora veidotas instalācijas.

Izstādes nosaukums ir simbolisks - 232 kilometri ir attālums starp divām pilsētām – Rīgu un Daugavpili. Māris, kā daudzi citi studenti, dzīvo divās pilsētās un pārnedēļas mēro šo attālumu, lai nokļūtu mājās. Izstādes mērķis nav salīdzināt Rīgu un Daugavpili, bet parādīt divas dzīvesvides, jo fotogrāfs uzskata, ka abas pilsētas papildina viena otru - Rīgā rodas idejas, kas tiek realizētas Daugavpilī, savukārt Daugavpilī var labāk saprast, kā labāk tikt galā ar Rīgas problēmām.

Par izstādes titulbildi izvēlēta fotogrāfija ar diviem putniem uz baznīcas jumta. Kaija – neoficiāls Daugavpils simbols, savukārt gailis – viens no Rīgas simboliem.

Savai pirmajai personālizstādei Māris nav izvēlējies stingru tematiku - darbos ir daudz atšķirīgu objektu, kas parādīti no neparastiem skatupunktiem, neierastos laikos un kombinācijās. Nav arī konkrētas koncepcijas par krāsām – darbi ir gan melnbalti, gan krāsaini.

Māris studē maģistrantūrā Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātē. Studijas ietekmē arī fotogrāfiju – ir vairāki darbi, kas veltīti Daugavpils cietoksnim, kur katru gadu notiek sikspārņu monitorings, tāpat aizskartas arī ekoloģijas problēmas.

Māris kā daudzi jaunie mākslinieki fotogrāfiju nav mācījies. Sākumā izmantojis „Zenītu” un fotografējis saulrietus, bet ar laiku pievērsies šai nodarbei nopietnāk, sācis apmeklēt fotopulciņu, izlikt darbus internetā.

Izstāde apskatāma no 19. februāra līdz maijam Daugavpils domes administrācijas Rīgas biroja telpās Meistaru ielā 23.- 3. stāvā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pasākums, kas paliks atmiņās! Jurmala Golf Club & Hotel
Jurmala Golf Club & Hotel piedāvā īpašu vietu un programmu jūsu nākamajam korporatīvajam vai komandas saliedēšanas pasākumam! | Skatīt vairāk
no 29 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.09.2024 - 12.10.2024 Tūtisma rallijs Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Pievienojies unikālajam piedzīvojumam un piedalies pirmajā Dienvidkurzemes novada tūrisma rallijā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Jūras velšu cienītājiem ķemmīšgliemenes! Le Dome
Dažādās ķemmīšgliemenes tiek atlasītas ar rokām, lai iegūtu augstākās kvalitātes un maigu garšu. | Skatīt vairāk
Seniora veselībai Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Aicinām seniorus atrast laiku, lai parūpētos par savu veselību, atjaunotu spēkus un enerģiju medicīniskā personāla uzraudzībā. Gaidīsim Jūs KRC | Skatīt vairāk
no 480 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.2843411sec.