9. Starptautisko Baha kamermūzikas festivālu atklās Akademie für Alte Musik Berlin!

Festivāla atklāšanas koncertā 1. martā pl.19.00 Melngalvju nama Svētku zālē uzstāsies pasaulē augsti novērtētais baroka ansamblis no Vācijas Akademie für Alte Musik Berlin.

Akademie für Alte Musik Berlin ir baroka ansamblis ar neparasti veiksmīgu radošo biogrāfiju. Akademie für Alte Musik Berlin tika dibināts 1982. gadā Austrumberlīnē kā alternatīva valsts atbalstītajām mūziķu vienībām. 2007. gadā Akademie für Alte Musik Berlin svinēja savu divdesmit piekto jubileju un šodien tiek atzīts par vienu no vadošajiem baroka ansambļiem pasaulē.

Viens no jaunākajiem ansambļa sasniegumiem ir veiksmīgais Henrija Persela operas “Didona un Enejs” (Purcell’s Dido & Aeneas) iestudējums. Opera veidota kopā ar deju grupu Sasha Waltz & Guests. Iestudējums regulāri tiek izrādīts Berlīnes Valsts operā, kā arī saņēmis uzaicinājumus izskanēt citās pilsētās: Amsterdamā, Londonā, Briselē u.c.

Akademie für Alte Musik Berlin sadarbojies ar tādiem izciliem diriģentiem kā Renē Žakobs (René Jacobs), Markuss Krīds (Marcus Creed) un Daniels Roiss (Daniel Reuss), ar koriem RIAS Kammerchor un Vocal Consort Berlin, kā arī ar kontrtenoru Andreasu Šollu (Andreas Scholl), soprānu Sesīliju Bartoli (Cecilia Bartoli), horeogrāfu Sašu Valcu (Sasha Waltz) un citiem mūziķiem.

Ansambļa starptautisko reputāciju visā pasaulē stiprina lielais ierakstu klāsts. Kopš ekskluzīva ierakstu kontrakta parakstīšanas ar Harmonia Mundi France 1994. gadā, Akademie für Alte Musik Berlin saņēmis neskaitāmas balvas, to vidū Grammy balvu, Diapason d’Or, Kannu klasiskās mūzikas balvu, Gramophone balvu un Edisona balvu. 2006. gadā Akademie für Alte Musik Berlin saņēma arī Tēlemana balvu Magdeburgā.

Vairāk informācijas par ansambli - www.altemusikberlin.de.

9. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls notiek no 1. marta līdz 15. aprīlim. Festivāls sava augstā profesionālā uzstādījuma dēļ pamatoti ieguvis starptautisku atzinību.

Sajūti baroka mūzikas harmoniju kopā ar Baha kamermūzikas festivālu!

Tuvākie koncerti festivāla ietvaros: Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē 10. martā pl. 19.00 – pianiste no Portugāles Manuela Gouveia (programmā – 18. gadsimta portugāļu mūzika un 19. gadsimta romantiskie komponisti). 14. martā pl. 19.00 Lielajā ģildē spēlēs baroka ansambli no Francijas L’Arpeggiata. Programmā – baroka, džeza, itāļu tautas melodiju un deju improvizācijas, kas apvienotas zem nosaukuma All'Improvviso.

Uz festivāla koncertiem biļetes var iegādāties „Biļešu Paradīze“ kasēs (telefons: 90002000) vai Internetā: www.bilesuparadize.lv.

Biļešu cena Ls 3,00 – 20,00. Pensionāriem, studentiem un skolniekiem – 20% atlaide!

Festivālu organizē Baha mūzikas fonds un tā prezidente Aina Kalnciema. Aina Kalnciema personīgi ir pateicīga visiem festivāla sponsoriem un atbalstītājiem par dāvāto uzticību festivāla idejām arī šajā gadā!

Sekojiet informācijai - www.music.lv/bachfestival un tiksimies festivāla koncertos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.10.2024 - 16.10.2024 Supercena!! TAIZEME! Latvia Tours
🌴🔥 Bella Express 3*, brokastis no 1035 EUR/pers. 🌴🔥 Bella Villa Metro 3*, brokastis no 1069 EUR/pers. 🌴🔥 Jomtien Plaza Residence 3*, | Skatīt vairāk
no 1035 EUR
Performance "Aizņemtā ainava" Liepājas reģiona TIB
28. un 29. septembrī performance "Aizņemtā ainava" parādīs citādu Liepājas Pētertirgu | Skatīt vairāk
“Ārijas Elksnes” dzīves melodijas Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Koncertprogramma ĀRIJAS ELKSNES DZĪVES MELODIJAS Valmieras Kultūras centrā 19.oktobrī 19.00! Piedalās pazīstami latviešu mūziķi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.09.2024 - 12.10.2024 Groziņu vakars ar UFO un draugiem Valmieras novada Tūrisma pārvalde
11.oktobrī plkst.20.00 Kocēnu Kultūras namā groziņu vakars ar UFO un draugiem, DJ Japāni. | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.16889095sec.