Ārzemju mākslas muzejs aicina uz Japānas dienu

JAPĀNAS DIENA ĀRZEMJU MĀKSLAS MUZEJĀ

Sestdien, 28.februārī, aicinām uz Japānas dienu Ārzemju mākslas muzejā Rīgā, Pils laukumā 3.

No pl.12.00 ĀMM speciāliste Jeļena Viktorova stāstīs par izstādi "Leģenda par princi Gendzi" un japāņu tradicionālo grafiku.

No pl. 12.00 aicinām bērnus un jauniešus uz MANGA / ANIME zīmējumu radošo darbnīcu. Gaidām gan pieredzējušus mangu zīmētājus, gan iesācējus. Līdzi jāņem savas krāsas.

No pl.12.00 bērni gaidīti mākslinieka J.Anmaņa radošajā darbnīcā - jauno gleznotāju skolā.

Visu dienu muzejā apskatāma japāņu 19.gadsimta kokgriezumu izstāde "Leģenda par princi Gendzi". Izstādes darbu pamattēma ir prinča Gendzi mīlas dēkas, kas atspoguļotas 19.gadsimta autora Rjuteja Tanehiko romānā Nise Murasaki Inaka Genji (Viltus Murasaki un Lauku Gendzi). Romāns sižetiski sasaucas ar oriģinālo Murasaki Šikibu (978 – 1014) romānu Genji monogatari (Leģenda par Gendzi).

Izstādē skan japāņu tradicionālā mūzika. Īpašs pārsteigums - pēc vairāku gadu pārtraukuma piedāvājam aplūkot 19.gs. rituāla zobenu no Japānas. Zobena, kas ir viena no muzeja lietišķās mākslas kolekcijas īpašām vērtībām, asmens darināts no tērauda, savukārt tā rokturis greznots ar īpaši izsmalcinātiem skulpturāliem ziloņkaula griezumiem.

Līdztekus tradicionālajai japāņu Ukiyo-e ksilogrāfijai izstādē apskatāmi arī citi izcili Austrumu amatu mākslas paraugi no Ārzemju mākslas muzeja kolekcijas.

Izstāde būs pieejama apmeklētājiem līdz 15.martam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
TUNISIJA skolēnu rudens brīvlaikā! Latvia Tours
Lieliska izvēle atpūtai, ja meklē saulainas pludmales, bagātu vēsturi, eksotisku kultūru un izdevīgas cenas. ✈15.10.-22.10. ✈22.10.-29.10. | Skatīt vairāk
no 839 EUR
Programma Vesela mugura Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Tava mugura jau sen to ir pelnījusi! 7 dienas un 6 naktis programmā VESELA MUGURA Kūrorta rehabilitācijas centrā pie jūras - KRC "Jaunķemeri". | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Atvasaras sezona Grieķijas salās! Tez Tour Latvia
Lidojums no Rīgas un atpakaļ (sadarbībā ar a/k airBaltic ; nododamā bagāža – 23 kg / rokas bagāža – 8 kg); dzīvošana viesnīcā, grupas | Skatīt vairāk
NBS Štāba orķestra koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29.oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā NBS Štāba orķestra koncerts. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.41166902sec.