Francijā tiks prezentēta foto poēma par Rīgu

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) 2008.gada septembrī organizēja Francijas fotomākslinieku vizīti Latvijā. Tuvojoties pavasarim, Francijas Dienvidrietumu pilsētā Saint Etienne, no 6. līdz 23.martam tiks prezentēta foto poēma par Rīgu, kas tapa māksliniekiem, apceļojot un iepazīstot Latviju.

2008.gada rudenī Latvijā viesojās Francijas fotogrāfe Anne Mocol-Mathieu un viņas vīrs rakstnieks Christophe Mathieu. Viņu mērķis ierodoties Latvijā bija izveidot foto reportāžu, papildinot to ar dažādiem rakstiem, tādā veidā iepazīstinot un popularizējot tūrisma galamērķus no savādāka skatu punkta.

Marta sākumā, Francijas Dienvidrietumu pilsētā Saint Etienne, varēs iepazīties ar fotomākslinieku ceļojuma laikā gūto priekšstatu, emociju un foto fiksējumu par Latviju. Foto poēma būs skatāma senatnīgā Saint-Victor pilī. Mūsdienās šī pils ir aktīvas kultūras centrs, kur cauru gadu ir skatāmas dažādas mākslas izstādes.

Jāatgādina, ka 2008.gada nogalē TAVA organizēja slavenā franču žurnāla „Marie Claire” (http://mci.blogs.marieclaireidees.com/) žurnālistes Catherina De Chabaneix ar fotogrāfu vizīti Latvijā. Žurnālistes mērķis, ierodoties Latvijā, bija sagatavot materiālu par Latviju kā lielisku ceļojuma galamērķi, akcentējot Latvijas pašmāju modes māksliniekus un Rīgai raksturīgās tradicionālās un modernās mākslas galerijas.

Iebraukušo tūristu skaits no Francijas ik gadus aug, tādēļ TAVA aktīvi turpina mārketinga aktivitātes Francijas tirgū, gan darbā ar tūrisma profesionāļiem, gan uzņemot žurnālistus un rīkojot darba seminārus. Lidsabiedrība airBaltic nodrošina tiešos reisus no pilsētām - Nicas un Parīzes.

 

Tūrisma attīstības valsts aģentūra ir Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas izveidota ar mērķi īstenot tūrisma politiku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku ar autofotoorientēšanos Bauskas TIC
19.oktobrī notiks autofotoorientēšanās brauciens "Bauska 2024" | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.10.2024 - 12.10.2024 "Veļu laika vīzijas", pastaigu taka Engurē Tukuma TIC
Unikāla iespēja, tikai vienu reizi - šī būs pastaiga kā maģisks piedzīvojums, kur gaismas šķietami atdzīvina koku zarus un viss kļūst dzīvs. | Skatīt vairāk
Maizes cepšana Ribbes dzirnavās! Bauskas TIC
19.oktobrī no plkst. 15:00 līdz plkst. 19:00 Grauda Spēks Maizes cepšanas meistarklase Ribbes dzirnavās! | Skatīt vairāk
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.0133841sec.