Izsludina konkursu skolēniem „Rīgas mežu zaļās takas”

SIA „Rīgas meži” izsludina konkursu skolēniem „Rīgas mežu zaļās takas”. Konkursa mērķis – 3.-12. klašu skolēnu iesaistīšana dabas aizsardzības jautājumu risināšanā un veselīga dzīves veida popularizēšanā.

SIA „Rīgas meži” vēlas rosināt un palielināt skolēnu interesi par mežu, veidot izpratni par tā nozīmīgumu, kā arī veicināt skolēnos vēlmi iedziļināties vides jautājumu izpētē un informācijas iegūšanā par unikālām vai nozīmīgām dabas vērtībām Rīgas pilsētas mežos.

SIA „Rīgas meži” valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš uzsver: „Lai arī cik smaga nebūtu šī brīža ekonomiskā situācija mūsu valstī, divas lietas šajā pasaulē ir nemainīgas un tās ir rūpēs par bērniem un mežu. Mežs vienmēr būs viena no lielākajām mūsu nacionālajām bagātībām, un tas ir jākopj, jāsaudzē un jāmīl jebkuros apstākļos. Bērniem no mazotnes ir jāmāca būt draugos ar mežu, un jāveido pozitīva attieksme pret dabas vērtībām. Tādēļ mūsu uzņēmums ir nolēmis bērnu radošajam konkursam atvēlēt spēkus, laiku un līdzekļus. Zinot to cik liela bija skolēnu atsaucība mūsu rīkotajiem konkursiem iepriekšējos gados, mēs vēlamies atbalstīt viņu iniciatīvu, lai visu mūsu dzīvē ienāk prieks un pavasarīga krāsainība.”

Šis ir jaunrades konkurss, kura uzdevums ir radīt darbu, kas raksturotu Rīgas pilsētai piederošos mežus: dabas bagātības – augu un dzīvnieku valsti; iespējas, ko cilvēkiem sniedz Rīgas meži – sportošanu, atpūtu, vēstures objektu apskati; iepazīšanos ar dabas takām, vēstures un piemiņas vietām un dabas liegumiem; ogošanu un sēņošanu.

Radošā darba tehniskais izpildījums var būt grafika, datorgrafika, gleznojums, aplikācija vai fotogrāfija.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties SIA „Rīgas meži” mājas lapā: www.mezaagentura.lv

Konkursa darbi to autoriem jāiesniedz līdz 17. aprīlim.

Darbi tiks vērtēti trīs vecuma grupās – 3.-6.klases; 7.-9.klases un 10.-12.klases skolēnu darbi. Balvu fonds katrai vecuma grupai – dāvanu kartes „Galactico”:

· pirmā vieta – 100,00 (viens simts latu) vērtībā;

· otrā vieta – 70.00 (septiņdesmit latu) vērtībā;

· trešā vieta – 50.00 (piecdesmit latu) vērtībā.

SIA „Rīgas meži” labākos darbus izmantos, lai izgatavotu pastkartes.

Visi konkursam iesniegtie darbi, kas būs sagatavoti atbilstoši nolikuma prasībām, tiks prezentēti plašākai sabiedrības apskatei izstādē „Rīgas mežu zaļās takas”, kas tiks rīkota no aprīļa līdz maijam „Meža dienu – 2009” laikā kādā no Rīgas tirdzniecības parkiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labs ēdiens saliedē cilvēkus! Kaļķu vārti
Gaidām ciemos uz gardām un izsmalcinātām vakariņām pašā Vecrīgas sirdī! | Skatīt vairāk
2025. gada Vasaras sezona Estravel Latvia
Jaunās sezonas Vasaras ceļojumu IEPRIEKŠPĀRDOŠANA ir sākusies! // Izdevīgi nosacījumi, plaša izvēle! // Lieliskas cenas! | Skatīt vairāk
no 399 EUR
Programma Vesela mugura Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Tava mugura jau sen to ir pelnījusi! 7 dienas un 6 naktis programmā VESELA MUGURA Kūrorta rehabilitācijas centrā pie jūras - KRC "Jaunķemeri". | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.09.2024 - 14.10.2024 Žakī Molāra un Fransuā Kornelū kvartets Valmieras novada Tūrisma pārvalde
13.oktobrī plkst.17.00 Valmieras Kultūras centra Mazajā zālē norisināsies Žakī Molāra un Fransuā Kornelū kvarteta (Francija) “ENTRE LES TERRES” | Skatīt vairāk
15 EUR
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


SIXT Latvija
,


Rija Domus Hotel
,


Dome Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.96764708sec.