Limbažu muzejā atklāta izstāde par alkohola ietekmi uz organismu

Limbažu muzejā atklāja izstādi „No…līdz jeb alkohola kaitīgā ietekme uz cilvēka organismu”, kura tapusi sadarbībā ar Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeju.

Izstādē galvenais uzsvars likts uz informāciju, ko Limbažu muzejam sagatavojuši Paula Stradiņa Medicīnas muzeja speciālisti. Uz eksponētajām planšetēm izstādes apmeklētāji var iepazīties ar galveno informāciju par alkohola kaitīgumu - reibuma pakāpēm, alkoholisma cēloņiem un izraisītajām sekām. Kā uzskatāmi piemēri no Medicīnas muzeja atceļojuši arī sievietes alkoholiķes auglis, kā arī kuņģa čūla, ko izraisījusi pārmērīga alkohola lietošana.

Savukārt Limbažu muzeja speciālisti bija sagatavojuši ekspozīciju, lai parādītu alkohola pudeļu attīstību laika gaitā – sākot ar vīna mucām līdz pat plastmasas pudelēm un skārda bundžām. Limbažu muzeja direktors Jānis Ulmis atklāšanā minēja, ka muzejs labprāt savā īpašuma kā eksponātu iegūtu degvīna izgatavošanas aparātu, taču neviens vēl neesot izrādījis iniciatīvu muzejam to dāvināt. Papildus pārējiem eksponātiem, izstādē aplūkojami arī plakāti, kas brīdina par alkohola ietekmi uz cilvēka organismu ne tikai mūsdienās, bet par no Padomju laikiem.

Uz izstādes atklāšanu bija ieradušies arī skolēni – Limbažu Profesionālās vidusskolas Tūrisma pakalpojumu komercdarbinieku kursa, kā arī Limbažu 3. vidusskolas astotās klases skolēni, kuriem bija iespēja aizpildīt testu, kas norāda uz alkoholisma iespējamību. Testu atbildes tiks saglabātas muzeja fondos kā savdabīgas šī laika liecības.

Izstāde būs atvērta līdz par jūnijam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jūras velšu cienītājiem ķemmīšgliemenes! Le Dome
Dažādās ķemmīšgliemenes tiek atlasītas ar rokām, lai iegūtu augstākās kvalitātes un maigu garšu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.10.2024 - 16.10.2024 Rudens restorāna nedēļa Baltvillā Baltvilla
Kastaņi, trifeles, brieža steiks un kvasa saldējums - tādas rudenīgas noskaņas atradīsiet mūsu 3 kārtu īpašajā ēdienkartē no 8.-14.oktobrim par | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.10.2024 - 15.10.2024 Pirmā pasaules kara muzejs TAKA
Ekspozīcija 113 kv.m. platībā un sastāv no diviem tematiskiem blokiem. Mūsdienīgs dizains padara ekspozīciju interesantu un ērti uztveramu dažādām | Skatīt vairāk
5* Promenade Hotel - Liepāja Estravel Latvia
1 nakts 2 personām Prestige numurā, brokastis un spa atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 189 EUR
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Liepupes muiža
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.12640786sec.