Latgales Radio atkal ēterā ar latgaliešu dziesmām un latgaliešu valodu

Latgales Radio atsāka darbu trīskārši svarīgā datumā - 25. martā. Tā ir diena, kas ir ne tikai prieka, bet arī piemiņas, un cerību pilna. Komunistiskā terora upuru piemiņas dienā, Kunga pasludināšanas dienā, vai vienkārši pavasarīgajā Māras dienā mēs atslēdzām svešo radio staciju un atsākām raidīt savu programmu. Latgales Radio ierastā latgaliskā formāta piespiedu klusuma periods līdz ar to bija 55 dienas garš.

25. marta pēcpusdienā sākām raidīt testa režīmā, bet jau sākot ar ceturtdienu, 26. martu, priekšpusdienā atgriežamies ēterā ar ziņām un citiem informatīviem pakalpojumiem mūsu klausītājiem Latgalē un visā pasaulē. Līdz mūsu tehniskās bāzes un redakcionālo spēju atjaunošanai paies vēl dažas dienas, bet, paredzams, aprīlī varēsim nodrošināt visu, kas nepieciešams modernai un saviem klausītājiem atvērtai radio stacijai.

Latgales Radio 30.janvārī pārtrauca darbu ierastajā formātā, jo jaunie īpašnieki nolēma, ka latgaliskais nav perspektīvs bizness, kaut arī agrāk, to pērkot, solīja ko citu. Tomēr ar to netika pielikts punkts Latgales Radio, jo pircēji, steidzoties pārņemt mūsu radio un sākt kaut ko citu, pieļāva vairākus likuma prasību pārkāpumus.

Pircēju klaji pretlatgaliskā rīcība izsauca ļoti aktīvu pretestību, un pārsūdzot pirkšanas-pārdošanas darījumu Valsts Notārs 2009. g. 23. martā parakstīja lēmumu, ka visas 2009. g. 29. janvāra izmaiņas Uzņēmuma reģistrā atceļamas un tās zaudējušas savu spēku no paša sākuma. Latgales Radio un tā juridiskā saimnieka „SIA MG Latgolas Bolss” stāvoklis atjaunots, kāds tas bija līdz 2009. g. 29. janvārim. Līdz ar Valsts Notāra lēmumu SIA „MG Latgolas Bolss” un „Latgales Radio” jauno īpašnieku un Valdes locekļa darbība no 2009. g. 29. janvāra līdz 2009. g. 23. martam uzskatāma par nelikumīgu, apstrīdamu un nepamatotu. Valsts Notārs uzdeva lietas atbilstoši likuma prasībām sakārtot 60 dienu laikā, tas ir it īpaši attiecībā uz uzņēmuma mazo dalībnieku pirmpirkuma tiesību izmantošanu un atbildīgā Valdes locekļa pārvēlēšanu. Jāpiebilst, ka šāds Valsts Notāra lēmums, kas atbalsta mazo uzņēmuma dalībnieku tiesības, Latvijas juridiskajā praksē ir retums.

Latgales Radio skan ēterā, un mēs ceram nākotnē saņemt vēl lielāku atbalstu, lai mūsu radio paliktu pastāvīgi. Sabiedrības reakcija klusēšanas periodā pierādīja, ka tūkstošiem cilvēku tā ir tik svarīga, lai viņi kļūtu aktīvi tās atbalstītāji. Ceturtdien Latgales Radio ēterā sacīju: „Paļdis klauseitōjim, dažaidūs akciji i koncertu organizatorim, paļdis Pastoveigōs Paleidzeibas Dīvmōtes aizlyugumim un novenas skaiteitōjim, paļdis pašvaļdeibam un vysim, kas beja dūmōs, vōrdus un dorbūs ar myusim.” Bez šī atbalsta neiztikt arī nākotnē.

Latgales Radio ir nepieciešams plašs pastāvīgs atbalsts, un tai ir nepieciešams liels jauns finansiāls ieguldījums, lai tā kļūtu par tautas radio. Tādēļ tiks turpinātas sarunas ar cilvēkiem, kas ir ar mieru ieguldīt savus līdzekļus Latgales Radio, jo bez naudas neiztikt. Līdzekļu apjoms ir ievērojams, jo, lai notiktu galvenā īpašnieka maiņa, nodrošinātu darbu nākotnē un attīstītos, jāiegulda aptuveni 100.000 – 200.00 LVL nākošo gadu laikā. Nākotnē informēsim par nepieciešamajām izmaiņām: cilvēkiem, kas gatavi nākt talkā, viņu godaprātu un nākotnes iecerēm, lai mums būtu sava Latgales Radio, visas tautas radio.

Valdis Labinskis

Latgales Radio direktors

29902196

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atslodzes diena veselībai Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Izbaudiet vienu vērtīgu dienu, kas nāks par labu Jūsu veselībai. Ārsta konsultācija, dūņu aplikācijas, minerālūdens vanna, masāža. Programmas | Skatīt vairāk
50 EUR
Jaunagada kruīzs Tallina - Stokhoma Estravel Latvia
Ir sākusies kruīza Tallina- Stokholma - Tallina biļešu tirdzniecība ceļojumam, sagaidot Jauno gadu // 2 naktis uz prāmja, vakariņas iekļautas cenā | Skatīt vairāk
no 146 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.10.2024 - 16.10.2024 Rudens restorāna nedēļa Baltvillā Baltvilla
Kastaņi, trifeles, brieža steiks un kvasa saldējums - tādas rudenīgas noskaņas atradīsiet mūsu 3 kārtu īpašajā ēdienkartē no 8.-14.oktobrim par | Skatīt vairāk
Programma Vesela mugura Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Tava mugura jau sen to ir pelnījusi! 7 dienas un 6 naktis programmā VESELA MUGURA Kūrorta rehabilitācijas centrā pie jūras - KRC "Jaunķemeri". | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Uzņēmumi


Līvānu TIC
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Krāslavas TIC
,


Latgale.travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.94959497sec.