Madonas muzejā notiks "Mākslas dienu izstādē 2009"

No 5. aprīļa līdz 10. maijam Madonas muzejā "Mākslas dienu izstādē 2009"
Klāt pavasaris, klāt tradicionālās Mākslas dienas! Šoreiz blakus Madonas rajona māksliniekiem izstādīsies arī viesi – Ann-Kristīne Jensmāre no sadraudzības pilsētas Tranosas Zviedrijā un Laifs Nīlsens, ar kuru mūs iepazīstina Dānijas Kultūras institūts. Svētdien, 5. aprīlī pulksten 13.00 izstādes atklāšana.

Nedaudz par viesiem. Ann-Kristīne Jensmāre par sevi stāsta: „Esmu autodidakte, jau agrā bērnībā zināju, ka būšu māksliniece, bet gleznot sāku 28 gadu vecumā. Es mīlu krāsas, man patīk krāsu smarža. Man patīk zaļš. Iedvesmu gūstu ikdienas gaitās, viesībās, dzimtajā pilsētā vai ārzemju ceļojumos. Manās bildēs vienmēr ir cilvēki, jo citādi gleznot man būtu neinteresanti.” Ann-Kristīne Jensmāre kopš 1983. gada izveidojusi daudzas personālizstādes Zviedrijā, Vācijā, Šveicē un Dānijā.

Arī Laifs Nīlsens savas daudzpusīgās mākslinieciskās izpausmes – gleznotājs, tēlnieks, grafiķis, ilustrators, dekorators, keramiķis, dzejnieks – apguvis pašmācības ceļā. Šoreiz pa Latviju ceļo viņa grafiku un gleznu izstāde. Savos darbos L. Nīlsens izmanto simbolus un kodus, lai attēlotu attiecības starp brīvību un atbildību, sapņiem un realitāti, nopietnību un ironiju, kas neaizskar, bet atklāj dzīvi no dažādiem rakursiem. L. Nīlsens ļoti aktīvi izstādās Dānijā, bet ārpus tās bijušas vairāk kā 150 izstādes.

Ko jaunu mums sniegs Madonas rajona mākslinieki? Ir pagājuši daži gadi kopš iepriekšējās kopējās izstādes 2006. gadā. Nekas nestāv uz vietas ne dzīvē, ne mākslā. Liekas, redzēsim arī jaunas sejas, jaunus pieteikumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
2025. gada Vasaras sezona Estravel Latvia
Jaunās sezonas Vasaras ceļojumu IEPRIEKŠPĀRDOŠANA ir sākusies! // Izdevīgi nosacījumi, plaša izvēle! // Lieliskas cenas! | Skatīt vairāk
no 399 EUR
Atvasaras sezona Grieķijas salās! Tez Tour Latvia
Lidojums no Rīgas un atpakaļ (sadarbībā ar a/k airBaltic ; nododamā bagāža – 23 kg / rokas bagāža – 8 kg); dzīvošana viesnīcā, grupas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.10.2024 - 14.10.2024 IESLĒDZAM APKURI - CEĻOJAM UZ SILTUMU! AirGuru
30% atlaide vairākiem galamērķiem līdz 14. oktobrim! | Skatīt vairāk
Ivo Fomina koncerts “Mans ceļš” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26.oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā ar koncertprogrammu “Mans ceļš” viesosies Ivo Fomins. | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Uzņēmumi


Madonas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.70200109sec.