Atvērto durvju diena militārajā poligonā un Natura 2000 teritorijā "Ādaži"

Šī gada 22.maijā Ādažu militārajā poligonā un Natura 2000 teritorijā „Ādaži” Aizsardzības īpašumu valsts aģentūra (AĪVA) sadarbībā ar Aizsardzības ministriju (AM), Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Latvijas Dabas muzeju jau trešo gadu pēc kārtas rīko atvērto durvju dienu. Šogad atvērto durvju dienā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Ādažu poligonā īpaša vērība tiks pievērsta vienam no Latvijas īpaši aizsargājamiem putniem – pupuķim.

Atvērto durvju diena tiek organizēta LIFE-Daba projekta „Bioloģiskās daudzveidības atjaunošana militārajā poligonā un Natura 2000 teritorijā „Ādaži”” ietvaros. Šī projekta galvenie uzdevumi: biotopu atjaunošana un saglabāšana, apmeklētāju ierobežošana, novēršot nelikumīgu piekļuvi teritorijai, informatīvie un izglītojošie pasākumi.

Ādažu poligons ir viena no retajām vietām Latvijā, kur pupuķi sastopami salīdzinoši lielā skaitā. Poligona teritorijā esošie plašie, smilšainie klajumi nodrošina pupuķiem ļoti piemērotas barošanās vietas. Šie putni patiešām ir īpaši – ar skaistu un košu ārieni. Pupuķim nozīmīga loma arī kultūrā – tā attēls atrasts senās Ēģiptes hieroglifos, kur pupuķis tiek uzskatīts par svētu putnu.

Atvērto durvju dienas pasākumā Ādažu poligonā tiks organizētas ekskursijas pa poligona teritoriju, kuras laikā dažādu bioloģijas nozaru eksperti stāstīs par pupuķu apdzīvotajiem biotopiem, pupuķa barību, pupuķa ligzdošanu būros. Savukārt militārpersonas informēs par poligona militāro izmantošanu saistībā ar bioloģiskajām vērtībām, un interesentiem būs iespēja apskatīt militāro tehniku.

Ekskursijā piedalīsies Rīgas Dabaszinību skolas sadarbībā ar Dabas muzeju organizēto interešu izglītības pulciņu skolēni, Ādažu vidusskolas, Ādažu Brīvās Valdorfa skolas, Sējas pamatskolas, Vangažu vidusskolas, Latvijas Skautu organizācijas skolēni un pārstāvji no projekta īstenošanā iesaistītajām institūcijām un pašvaldībām.

Pasākumā dalībniekus uzrunās Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretāra vietniece nodrošinājuma jautājumos Inga Puikevica-Puikevska, Nacionālo bruņoto spēku Nodrošinājuma pavēlniecības 3. Reģionālā nodrošinājuma centra komandiera pienākumu izpildītājs majors Kaspars Zdanovskis un Aizsardzības īpašumu valsts aģentūras direktors Dzintars Arbidāns.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.10.2024 - 13.10.2024 Ražas svētki Laucesā  TAKA
Ansamblis ”Prieks”, bērnu studija ”Skārbnīca”, literārais klubs ”DIALOGS” un citi viesi. Marinējumu izstāde un degustācija. | Skatīt vairāk
5* Promenade Hotel - Liepāja Estravel Latvia
1 nakts 2 personām Prestige numurā, brokastis un spa atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 189 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.09.2024 - 14.10.2024 Žakī Molāra un Fransuā Kornelū kvartets Valmieras novada Tūrisma pārvalde
13.oktobrī plkst.17.00 Valmieras Kultūras centra Mazajā zālē norisināsies Žakī Molāra un Fransuā Kornelū kvarteta (Francija) “ENTRE LES TERRES” | Skatīt vairāk
15 EUR
Jaunagada kruīzs Tallina - Stokhoma Estravel Latvia
Ir sākusies kruīza Tallina- Stokholma - Tallina biļešu tirdzniecība ceļojumam, sagaidot Jauno gadu // 2 naktis uz prāmja, vakariņas iekļautas cenā | Skatīt vairāk
no 146 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.89226413sec.