Peldēties aizliedz piecās, bet neiesaka peldēties – 6 peldvietās

Sabiedrības veselības aģentūra (SVA) šonedēļ (29.06-05.07.2009) paņēma peldūdens paraugus 116 peldvietās – Latgales reģionā, Rīgā un Rīgas rajonā, Jūrmalā un Tukuma rajonā.

Peldūdens paraugu rezultāti liecina, ka peldēties aizliegts divās Balvu ezera peldvietās („Ezermala 1” un „Ezermala 2”), kā arī Vecāķu pludmales peldvietā Rīgā.

Peldēties nav ieteicams šādās peldvietās Rīgā - Daugavā pie Salu tilta, Gaiļezera un Ķīšezera peldvietās, kā arī Sēkļu ezera peldvietā Tukuma novada Tumes pagastā.

Atgādinām, ka vēl joprojām pastāv aizliegums peldēties Daugavā – Salaspilī un Saulkalnē (Rīgas rajonā), kā arī nav ieteicams peldēties Lielās Juglas upes peldvietā Rīgas rajona Ropažos un ūdenskrātuvē Tīraines – Olaines autoceļa 16.kilometrā (Rīgas rajona Olaines novadā).

Aizliegums peldēties noteikts peldvietās, kurās konstatēts liels mikrobioloģiskais piesārņojums, kas liecina par paaugstinātu ūdens fekālo piesārņojumu. Peldūdens kvalitāti var ietekmēt arī nepietiekami attīrītu notekūdeņu novadīšana ūdens tilpnē, piesārņojumu noplūdes no lauksaimniecībā izmantojamām zemēm.

Pārbaudīto peldvietu saraksts atrodams (SVA) mājas lapā www.sva.gov.lv sadaļā Vides veselība. Kārtējā peldvietas ūdens kvalitātes pārbaude tiek veikta reizi mēnesī, t.sk. arī peldvietās, kurās bija konstatēts mikrobioloģiskais piesārņojums.

SVA vides veselības speciālisti atgādina, ka vietās, kur „Peldēties nav ieteicams”, ūdens priekus nevajadzētu baudīt maziem bērniem un vecāka gadagājuma cilvēkiem, kā arī cilvēkiem, kuri atveseļojas pēc slimošanas vai slimo ar hroniskām kaitēm. Tāpat cilvēkiem, kuriem ir jutīga āda vai ir raksturīgas alerģiskas reakcijas. Apzīmējums „Peldēties aizliegts” liecina par to, ka peldvietas ūdenī konstatētas baktērijas, kas var izraisīt dažādas saslimšanas, piemēram, dizentēriju un salmonelozi.

Simptomi, kas liecina par inficēšanos ar kādu zarnu infekciju, ir caureja, slikta dūša, vemšana, sāpes vēderā, galvassāpes un drudzis. Dažas stundas pēc peldēšanās sliktas kvalitātes ūdenī uz ādas var parādīties izsitumi, nieze vai dedzināšanas sajūta. Retāk sastopamas auss infekcijas, acu iekaisumi un elpošanas ceļu infekcijas. Jāatzīmē, ka pēdējos gados par peldūdens izraisītām saslimšanām informācija nav saņemta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu rudens ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Jelgavas TIC ir sagatavojis skolēnu rudens ceļvedi, kur idejas izzinošai dienas pavadīšanai Jelgavā un Jelgavas novadā atradīs kā klases, tā ģimenes | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku ar autofotoorientēšanos Bauskas TIC
19.oktobrī notiks autofotoorientēšanās brauciens "Bauska 2024" | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.09.2024 - 11.10.2024 Baudi rudeni dabas takās Bauskas novadā! Bauskas TIC
Atklāj senāko zemgaļu, augstāko iekšzemes, iespaidīgākās karsta kritenes Latvijā, mītisko Dievdārziņu un salu, kur Mūsai un Mēmelei satekot, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.10.2024 - 12.10.2024 "Veļu laika vīzijas", pastaigu taka Engurē Tukuma TIC
Unikāla iespēja, tikai vienu reizi - šī būs pastaiga kā maģisks piedzīvojums, kur gaismas šķietami atdzīvina koku zarus un viss kļūst dzīvs. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Rixwell Segevold Hotel
,


Jurmala Golf Club & Hotel
,


il Sole
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.07170296sec.