Tēlniecības darbu izstāde "Formu plūdums" Jūrmalas pilsētas muzejā

2009.gada 7. augustā plkst. 17.30 Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori) tiks atklāta mākslinieka Genādija Stepanova tēlniecības darbu izstāde „Formu plūdums”.

Izstādē līdz 30. augustam būs skatāmi 10 tēlniecības darbi, kas pārsteigs un iepriecinās skatītājus ar savu plastisko un plūstošo formu. Iedvesmu šo darbu radīšanai mākslinieks smēlies vērojot dzīvo dabu un ūdeni. Mākslas darbi veidoti no tādiem materiāliem kā bronza, alumīnijs, čuguns .

Genādijs Stepanovs beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas tēlniecības nodaļu un 1983. gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības nodaļu.

Viņš ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs kopš 1984.gada. Kopš 1983. gada Genādijs Stepanovs piedalās izstādēs Latvijā un ārzemēs. Mākslinieks strādā monumentālajā un stājtēlniecībā - veido āra skulptūras, dekoratīvās un mazās formās. Arī portretu tēlnieks un monumentālo figurālo skulptūru autors. Iecienītākie materiāli - bronza, varš un tērauds.

Tēlnieks ir “Rīgas balvas” statuetes – “Rīgas kaija” autors. Palielinātā veidā tā skatāma Rīgas kanālmalas apstādījumos iepretim Rīgas 1. ģimnāzijai.

No monumentālajiem mākslinieka darbiem minama skulptūra „Māte ar bērnu” bērnu slimnīcā Juglā (1986).

Tēlnieks strādā arī restaurācijas jomā. Viņš ir veidojis kino „Rīga” portāla dekoratīvās figūras (1985 – 1998), restaurējis pieminekli „Lāčplēsim” Jūrmalas pilsētā (2002), kā arī tēlnieka R. Maura darbu „Zilonītis” Rīgā (1997).

Genādijs Stepanovs veidojis skulptūru „Neptūns” Melngalvju nama fasādei Rīgā (1997).

Mākslinieks aktīvi piedalās tēlniecības simpozijos un pieminekļu konkursos, piedalījies vairāk kā 50 grupu izstādēs Latvijā un ārzemēs. Darbi atrodas Latvijas muzeju fondos, kā arī privātkolekcijās Latvijā un ārzemēs.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.09.2024 - 17.10.2024 Skolēnu brīvlaika piedāvājumi- ar lidojumu Estravel Latvia
Nenokavējiet rezervēt atpūtu skol/enu brīvlaikā // Īpaši piedāvājumi sākot no 3 naktīm! // Neatieciet uz pēdējo mirkli! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Atslodzes diena veselībai Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Izbaudiet vienu vērtīgu dienu, kas nāks par labu Jūsu veselībai. Ārsta konsultācija, dūņu aplikācijas, minerālūdens vanna, masāža. Programmas | Skatīt vairāk
50 EUR
Izcila 3 zvaigžņu viesnīca Rīgas centrā! Viktorija
Viesnīca Viktorija atrodas atjaunotā jūgendstila ēkā, Rīgas centrā, 15 minūšu pastaigas attālumā no Vecrīgas. | Skatīt vairāk
no 30 EUR
Programma Vesela mugura Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Tava mugura jau sen to ir pelnījusi! 7 dienas un 6 naktis programmā VESELA MUGURA Kūrorta rehabilitācijas centrā pie jūras - KRC "Jaunķemeri". | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Uzņēmumi


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Liepājas reģiona TIB
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.39082813sec.