Rīdzinieki aicināti kopā veidot 'Labo nodomu koku'

Rīgas svētku ietvaros – sestdien, 22. augustā, rīdzinieki tiek aicināti iesaistīties „Labo nodomu koka” veidošanā, kas atradīsies 11. Novembra krastmalā starp Daugavas gāti un Poļu gāti. „Labo nodomu koks” ir instalācija, ko mākslinieku pavadībā veidos paši pilsētnieki visas dienas garumā un kas taps, izmantojot tukšās PET pudeles.

Objekts tiek veidots no otrreiz pārstrādājamām izejvielām, interpretējot koka kā tīras vides simbola vizuālo tēlu. Katra rīdzinieka vai Rīgas viesa atnestā un ieskrūvētā PET pudele tiks iestiprināta nosacītā koka stumbrā. Piedaloties akcijā, katrs simboliski nobalsos par saprātīgu mūsu planētas, valsts un pilsētas vides veidošanu.

Starpnozaru māksla grupas „Serde” mākslinieks Uģis Pucens par topošo mākslas akciju saka: „Tehnoloģijas, kas ir radītas lai padarītu mūsu dzīvi un apkārtējo vidi kvalitatīvāku, kļūst bīstamas tieši mūsu attieksmes dēļ. Līdzīgi ir ar plastmasas izstrādājumiem, arī PET pudelēm. Tās kļūst par draudu videi un mums pašiem. Akcijas laikā grupas „Serde” mākslinieki aicinās rīdziniekus un Rīgas viesus pārvarēt savu slinkumu un sniegt otru dzīvi izlietotajām PET pudelēm.”

Latvijas Zaļā punkta valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs uzsver: „Iesaistīšanās Labo nodomu koka izgatavošanā ir lieliska iespēja katram Rīgas svētku dalībniekam apliecināt rūpes par vides un dabas resursu saudzēšanu.”

Akciju organizē starpnozaru mākslas grupa „Serde” - Uģis Pucens, Jānis Zvirgzds – Zvirgzdiņš, Jānis Kalniņš, Māris Grosbahs sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu un Rīgas domes Kultūras departamentu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aviobiļetes kūrortu galamērķos Estravel Latvia
Pēdējā brīža piedāvājumi. Viesnīcas jautājiet Estravel Latvia ceļojumu konsultantam | Skatīt vairāk
no 49 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.09.2024 - 17.10.2024 Skolēnu brīvlaika piedāvājumi- ar lidojumu Estravel Latvia
Nenokavējiet rezervēt atpūtu skol/enu brīvlaikā // Īpaši piedāvājumi sākot no 3 naktīm! // Neatieciet uz pēdējo mirkli! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Programma Vesela mugura Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Tava mugura jau sen to ir pelnījusi! 7 dienas un 6 naktis programmā VESELA MUGURA Kūrorta rehabilitācijas centrā pie jūras - KRC "Jaunķemeri". | Skatīt vairāk
no 427 EUR
20-30% atlaide Deluxe kruīziem ar Ponant Estravel Latvia
Rudens un Ziemas kruīzi aizvadot 2024. gadu. Neaizmirstami pavadītam medusmēnesim vai sen kārotajām brīvdienām! | Skatīt vairāk
no 1780 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.553159sec.