Rēzeknē skanēs baroka mūzikas skaņas

Rēzeknē rudens sākums asociējas ne tikai ar vēsiem vakariem un pārvērtībām dabā, bet arī ar Baroka mūzikas skaņu krāsām. Šogad tās norisināsies no 2. līdz 6. septembrim un šā gada tēma ir „Musicus viator” („Ceļojošais mūziķis”) – mūziķa ceļojums pāri valstīm, gadsimtiem, kuram līdzi seko mūzika, kas tāpat atrodas nemitīgā kustībā.

Koncertos cita starpā skanēs arī mūzika no Einsiedeln (Šveice) klostera bibliotēkā atrastajām notīm, kā arī šveiciešu komponista, publicista un gleznotāja Pētera Mīga (1906-1990) mūzika.

Vācijas pilsētā Fraiburgā dzīvojošā klavesīniste Ieva Saliete ar dzirkstošu klavesīna skaņu pērļu virtenēm mūs vedīs "pa aizaugušām takām" savā solokoncertā, pārlapojot klavesīna repertuāra visskaistākās lappuses. Koncertā skanēs Hendeļa, Kuperēna, Skarlati un Ramo skaņdarbi. Klavesīna maigās skaņas varēs baudīt 2. septembrī plkst. 19.00. Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Mākslas nama atmosfērā.

Baroka mūzikas dienu festivāls notiek jau piekto reizi. Visus šos gadus mūsu sabiedrotie bijuši baroka mūziķi no Šveices, Bāzeles „Kesselberg Ensemble”: Kristīne Jaunalksne (soprāns), René Perler (baritons), Sanita Zariņa (baroka vijole), Ieva Saliete (klavesīns), kuriem šogad pievienosies arī mūsu pašu pianiste, klavieru pasniedzēja J. Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolā Žanete Solovjeva. Un varbūt tieši šodienas sabiedrības juku, steigas un neskaidrību fonā spilgts kontrasts būs viņu sniegtais koncerts „Sehnsucht nach Ruhe. Ilgas pēc miera”, kurā skanēs Hendeļa, Karla Filipa Emanuēla Baha, Johana Gotfrīda Mītela un Pētera Mīga mūzika. Aicinām apmeklēt grupas koncertus 3. septembrī plkst.18.30 Stirnienes sv. Laura Romas katoļu baznīcā un 4. septembrī plkst. 19.00 Rēzeknes Kultūras nama Mazajā zālē.

Jau vairākus gadus festivālā piedalās arī mūsmāju labākie mūziķi, to skaitā augstu profesionālo prasmi demonstrē Rēzeknes Mūzikas vidusskolas mācību koris. Tā 6. septembrī plkst. 14.00 Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē koncerta programmā „Musicus viator” skanēs mūzika no tālā 18. gs.: Kaldaras, Kosoni un J.K.Baha vokāli instrumentāli skaņdarbi, kurus atskaņos mūzikas vidusskolas koris (vadītāji Anda Lipska un Ēriks Čudars), „Kesselberg Ensemble” kopā ar Rēzeknes mūziķiem, veidojot Baroka dienu orķestri. Šo iespaidīgo kopu muzikālajā ceļojumā vadīs orķestra pirmā vijole un 2009. gada festivāla mākslinieciskā vadītāja S. Zariņa.

Šogad koris uzstāsies vairākos mazākā sastāvā, tādējādi atskaņojot skaņdarbus, atbilstoši 17. un 18. gs. tradīcijām. Lai vēl skaidrāk izprastu baroka mūziku un tās nianses, aicinām apmeklēt Šveices mūziķu vadītās meistarklases dziedāšanā un baroka vijolē 2. septembrī un lekcijas, kas notiks 3. septembrī J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā un Stirnienes sv. Laura Romas katoļu baznīcā.

Esiet mīļi aicināti uz muzikālo ceļojumu cauri gadsimtiem! Uz tikšanos Baroka Mūzikas dienu atklāšanas koncertā 2. septembrī, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Mākslas namā!

*Ieeja koncertos par ziedojumiem klavesīna iegādei.

Aiga Sprindža, Baroka mūzikas dienu Rēzeknē dalībniece, etnomuzikoloģijas 1.kursa studente

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunagada kruīzs Tallina - Stokhoma Estravel Latvia
Ir sākusies kruīza Tallina- Stokholma - Tallina biļešu tirdzniecība ceļojumam, sagaidot Jauno gadu // 2 naktis uz prāmja, vakariņas iekļautas cenā | Skatīt vairāk
no 146 EUR
Jaunums! Pankūku rīti Hercogā! Hercogs Mārupe
No rīta nekas nesmaržo labāk par svaigi ceptām pankūkām! 🧑‍🍳 Ielūdzam jūs uz gardām brokastīm sestdienu un svētdienu rītos no plkst.11 | Skatīt vairāk
Performance "Aizņemtā ainava" Liepājas reģiona TIB
28. un 29. septembrī performance "Aizņemtā ainava" parādīs citādu Liepājas Pētertirgu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.09.2024 - 12.10.2024 Tūtisma rallijs Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Pievienojies unikālajam piedzīvojumam un piedalies pirmajā Dienvidkurzemes novada tūrisma rallijā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Līvānu TIC
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.83575201sec.