Savu darbību uzsāk 4. Daugavpils zinātnes festivāls

No pirmdienas, 09.11.2009 savu darbību uzsāk Latvijā unikāls pasākums – 4. Daugavpils Zinātnes festivāls, kas notiks Daugavpils Universitātē.

Pateicoties partneru un draugu atbalstam šogad festivāla programmā ir iekļautas 65 dažādas aktivitātes: atklātās lekcijas, darbnīcas, diskusijas, prezentācijas, izstādes, konkursi, skolēnu zinātniskais parlaments u.c. Zinātnes pilsētiņā, kas darbosies visu festivāla laiku, apmeklētājus sagaidīs divas „robotvaboles” – aptuveni 50 centimetrus gari roboti (bizmārīšu prototipi), ar kuru palīdzību tiek atklātas vaboļu sensorās uztveres īpatnības: kā viņas jūt, pieskaras un kustas.

Festivāla pasākumi paredzēti ļoti dažādām mērķauditorijām, piemēram, spēļu darbnīca 1,5-8 gadus veciem bērniem, zinātniskais parlaments vidusskolēniem, diskusijas studentiem, lekcijas skolotājiem. Tomēr lielākoties pasākumos var iesaistīties ikviens interesents.

Daugavpils Zinātnes festivāla mērķis ir parādīt, ka zinātne nav kaut kas tāls, netverams un neizprotams, bet gan ikvienam pieejama. Turklāt festivāla laikā skolēni un citi interesenti var iegūt jaunas zināšanas, papētīt kādu sev interesējošu tēmu dziļāk, kas var arī ietekmēt nākamās profesijas izvēli.

Daugavpils Zinātnes festivāls ir balstīts uz milzīgu entuziasmu un brīvprātīgu darbu – pasākums nav domāts peļņas gūšanai, bet gan sabiedrības informēšanai un izpratnes par zinātni vairošanai.

Zinātnes festivāls ir viens no pasaulē populārākajiem zinātnes komunikācijas veidiem, kas nodrošina ne tikai sabiedrības izpratnes par zinātni uzlabošanu, bet arī veicina inovāciju pārnesi un uz zināšanām balstītas ekonomikas attīstību. Ārvalstīs, piemēram, Lielbritānijā, šāda veida pasākumi notiek jau 20. gs. 80. gadiem. Latvijā zinātnes komunikāciju joma pašlaik sāk attīstīties arvien straujāk un Daugavpils Universitātei ir svarīga loma labākās Eiropas pieredzes pārmantošanā un īstenošanā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
5* Promenade Hotel - Liepāja Estravel Latvia
1 nakts 2 personām Prestige numurā, brokastis un spa atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 189 EUR
Labs ēdiens saliedē cilvēkus! Kaļķu vārti
Gaidām ciemos uz gardām un izsmalcinātām vakariņām pašā Vecrīgas sirdī! | Skatīt vairāk
Jūras velšu cienītājiem ķemmīšgliemenes! Le Dome
Dažādās ķemmīšgliemenes tiek atlasītas ar rokām, lai iegūtu augstākās kvalitātes un maigu garšu. | Skatīt vairāk
Izcila 3 zvaigžņu viesnīca Rīgas centrā! Viktorija
Viesnīca Viktorija atrodas atjaunotā jūgendstila ēkā, Rīgas centrā, 15 minūšu pastaigas attālumā no Vecrīgas. | Skatīt vairāk
no 30 EUR
Uzņēmumi


Daugavkrasti
,


Park Hotel Latgola
,


Līvānu TIC
,


Daugavpils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.58567691sec.