Valmieras Valsts ģimnāzijā nodibina vācu valodas klubiņu [3]

Otrdien, 08.12.2009 Valmieras Valsts ģimnāzijā tika nodibināts vācu valodas klubiņš. Klubiņa dibināšanas idejas autori ir Valmieras Valsts ģimnāzijas (VVĢ) vācu skolotāji, kuriem šāda iecere radusies jau mācību gada sākumā.

VVĢ vācu valodas skolotāja Anita Lutere pastāstīja: „Veidojot vācu valodas klubiņu, vēlamies satuvināt cilvēkus, kuri māca vācu valodu, to mācās vai arī interesējas par Vāciju, tās kultūru un cilvēkiem. Klubiņa dalībniekiem organizēsim dažādus pasākumus – tikšanās ar cilvēkiem no Latvijas un Vācijas, kopīgas sacensības un konkursus, filmu pēcpusdienas un braucienus. Jau ilgus gadus Valmiera sadarbojas ar Gīterslo apriņķi Vācijā. Šajos gados viņi mūs ir atbalstījuši ne vien materiāli, bet snieguši arī zināšanas. Daudzu uzņēmumu un izglītības iestāžu speciālisti šo gadu laikā viesojusies Gīterslo un tur daudz redzējuši, ieguvuši jaunas zināšanas un tās nodevuši tālāk. Tāpat jāprot izmantot tās daudzveidīgās iespējas, ko mums sniedz Vācijas institūcijas Latvijā, piemēram, Gētes institūts, Vācijas vēstniecība, Vācijas Akadēmiskais apmaiņas dienests, Konrāda Adenauera fonds un citas. Tādēļ vēlamies sekmēt vācu valodas apguvi, jo kurš gan veiks un tupinās iesāktos projektus, ja ne skolēni, kuri runā vairākās svešvalodās,” klubiņa dibināšanas pasākumā teica Anita Lutere, uzsverot, ka vācu valoda ir viena no svarīgākajām valodām Eiropā – dzimtā valoda vairāk nekā 100 miljoniem cilvēku, kā arī oficiālā Eiropas Savienības valoda.

Vācu valodas klubiņa dibināšanas pasākumā piedalījās Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis. Viņš uzsvēra, ka Valmieras un Gīterslo apgabala sadarbība ir unikāla visā Latvijā, paužot atbalstu Valmieras Valsts ģimnāzijas idejai dibināt vācu valodas klubiņu, kas būs viens no turpmākās sadarbības veidiem.

Tāpat klubiņa dibināšanas pasākumā piedalījās VVĢ direktors Jānis Zemļickis, Gētes institūta valodas nodaļas vadītājs Dr.Rainers Būcs, Latvijas vācu valodas skolotāju asociācijas prezidente Valija Vahere, grāmatas „Vācu valodas praktiskā gramatika” autors Egons Ziediņš, Valmieras Valsts ģimnāzijas absolvente Baiba Veidemane, kura prezentēja projektu „Pētījums par vācu valodu” un VVĢ audzēkņi Edvarts Bērzs, Elīna Riekstiņa un Kārlis Caune. Skolēni dalījās pieredzē par iesaistīšanos starptautiskos projektos Vācijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Jurģis 11/23/2010 18:37 Kolna Jezup, mācies krieviski - Latvijā ir jāmāk latviski, krieviski un angliski. Optimāli, ja arī vācu vai franču valodu. Citādi tu esi muļķis.

2 Kolna Jezups 11/20/2010 00:54 Latviski varētu?

3 anceteMalia 11/20/2010 00:48 На нашем вебсайте Вы можете скачать свои любимые киноленты на мобильный телефон. Если Вы имеете смартфон или телефон с приличным дисплеем и большим объемом памяти, смело используйте его для просмотра кинофильмов. Вашему вниманию на нашем портале представлены фильмы всех жанров в формате 3gp для мобильника.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
TUNISIJA skolēnu rudens brīvlaikā! Latvia Tours
Lieliska izvēle atpūtai, ja meklē saulainas pludmales, bagātu vēsturi, eksotisku kultūru un izdevīgas cenas. ✈15.10.-22.10. ✈22.10.-29.10. | Skatīt vairāk
no 839 EUR
Ivo Fomina koncerts “Mans ceļš” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26.oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā ar koncertprogrammu “Mans ceļš” viesosies Ivo Fomins. | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Brīvdienas Astūrijas karalistē Latvia Tours
Masu tūrisma nesapostīts, īsti vēl neapgūts Pireneju pussalas gabaliņš, kas patiesībā slēpj sevī varenu pagātni, plaukstošu nākotni un elpu | Skatīt vairāk
no 659 EUR
Piedzīvojumu ceļojumu oktobra atlaides  Estravel Latvia
Ceļojumu nelielās grupās, ar ekskursijām // Visa pasaule Jums pie kājām - gaida, kad to atklāsiet! Rezervējiet oktobrī par īpašām cenām. | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Uzņēmumi


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.50721598sec.