Valkā notiek Ziemeļvalsis 2010

20.02.2010 plkst.11.30 Valkas pilsētas kultūras namā sāksies Starptautiskais sarīkojuma deju festivāls „Ziemeļvalsis 2010”.

„...Valša solī pirmo soli sper garāku ar labo kāju, otrajā solī pievelk klāt kreiso kāju, trešajā – sper solīti uz vietas ar labo kāju. Pēc tam tas pats, sākot ar kreiso kāju...viens, divi, trīs; viens, divi trīs...” Šādus un līdzīgus vārdus mazie valcēnieši no saviem pedagogiem – Inas Mednes, Aijas Liedagas un Daiņa Liepiņa, ir dzirdējuši nu jau četrdesmit vienu gadu, jo tieši tik ilgi Valkā bērniem un jauniešiem ir bijusi iespēja mācīties sarīkojumu dejas.

Pēdējā laikā valcēnieši jaunos dejotājus pazīst kā Valkas novada Bērnu un jauniešu centra (BJC) „Mice” sporta deju kluba „Ziemeļvalsis” dalībniekus. Šis skanīgais nosaukums jau vairākus gadus ir arī sarīkojuma deju festivālam, ko BJC „Mice” organizē Valkas pilsētā pašā ziemas vidū. Piedalīties festivālā tiek ielūgti dejotāji gan no tuvienes, gan tālākām Latvijas vietām un arī no Igaunijas.

Sarīkojuma deju pamatuzdevums ir palīdzēt apgūt deju soļus tā, lai cilvēks varētu brīvi un nepiespiesti justies pasākumos, kur notiek balles dejas. Kā veicies ar šo soļu apguvi dejotājiem, uzzināsim jau pavisam drīz, kad šajā dienā pēdējo reizi būs izskanējušas rumbas, sambas, ča-ča-ča, džaiva, lēnā valša, Vīnes valša, tango un kvikstepa melodijas. Festivālā piedalīsies dejotāji no Cēsu BJC sporta deju kluba „Reveranss” un Valkas novada BJC „Mice” sporta deju kluba „Ziemeļvalsis” (pedagogs Dainis Liepiņš), Smiltenes BJIC (pedagoģe Līga Širina), Žīguriem (pedagogs Andris Brasovs), Ērgļiem (pedagoģe Sandra Avotiņa), Tartu (pedagogs Ruudo Annus), Pērnavas (pedagogs Ants Lopsik) un citām vietām.

Visus dejotājus, pedagogus, līdzjutējus un skatītājus svētkos sveiks Valkas pilsētas kultūras nama vokālo ansambļu audzēkņi (pedagoģe Mārīte Meļķe) un cirka pulciņa audzēkņi (pedagoģe Ludmila Nevetšerja).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.09.2024 - 14.10.2024 Žakī Molāra un Fransuā Kornelū kvartets Valmieras novada Tūrisma pārvalde
13.oktobrī plkst.17.00 Valmieras Kultūras centra Mazajā zālē norisināsies Žakī Molāra un Fransuā Kornelū kvarteta (Francija) “ENTRE LES TERRES” | Skatīt vairāk
15 EUR
“Ārijas Elksnes” dzīves melodijas Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Koncertprogramma ĀRIJAS ELKSNES DZĪVES MELODIJAS Valmieras Kultūras centrā 19.oktobrī 19.00! Piedalās pazīstami latviešu mūziķi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.10.2024 - 14.10.2024 IESLĒDZAM APKURI - CEĻOJAM UZ SILTUMU! AirGuru
30% atlaide vairākiem galamērķiem līdz 14. oktobrim! | Skatīt vairāk
Performance "Aizņemtā ainava" Liepājas reģiona TIB
28. un 29. septembrī performance "Aizņemtā ainava" parādīs citādu Liepājas Pētertirgu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.61767507sec.