Meistaru iela kļūs par latviešu amatniecības centru Rīgā [2]

31.03.2010 Rīgas domes pasāžā Jaunavu ielā darbu sāk “Meistaru iela”, kurā tiks iedzīvināts latviešu tautas amatniecības gars. Pašā vecpilsētas sirdī “Meistaru ielā” vienkopus pulcēsies latviešu tautas mākslas meistari un rādīs seno tautas mākslas izstrādājumu darināšanas tehniku, izstrādājumos atspoguļojot nacionālo savdabību un apliecinot augstu māksliniecisko līmeni. Līdz šim tautas mākslas tradīciju iedzīvināšana bija redzama reti, tikai gadatirgos un citos lielos pasākumos. Tagad latviešu kultūras mantojums Rīgas viesus un iedzīvotājus priecēs katru dienu un būs vērtīgs papildinājums Rīgas tūrisma piedāvājumam. “Meistaru ielā” uz vietas varēs iegādāties amatnieku radītos mākslas izstrādājumus.

“Latvieši izsenis ir bijuši zināmi ar prasmi un uzcītību kopt tradīcijas. Viens no mūsu lepnumiem ir dzīvā meistaru un tautas daiļamatniecības tradīcija. Mēs esam gandarīti, ka esam izveidojuši vietu, kurā šis lepnums var plaukt un zelt, un varam ar to dalīties ar pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. “Meistaru ielā” ikviens var iepazīties ar tautas daiļamata meistaru darbiem un aplūkot to darināšanu. Vēlamies dalīties pieredzē, ar ko spējam iedvesmot un sajūsmināt,” atzīst Latviešu tautas mākslas savienības valdes priekšsēdētāja Džeima Kriķe.

Svinīgā “Meistaru ielas” atklāšana ar folkloras kopu dziesmām un dejām notiks 2010.gada 1.aprīlī plkst.12.00. Meistaru radītos mākslas izstrādājumus varēs iegādāties katru dienu no plkst. 10.00 līdz 20.00. Paraugdemostrējumus meistari rādīs novadu, tautas un valsts svētkos – tuvākā demonstrēšana būs 4.aprīlī. “Meistaru ielu” organizē Latviešu tautas mākslas savienība ar Rīgas domes atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Rozentaaals 04/01/2010 12:24 Ak veel!Tai laikaa ari skraidiju pa dazzadiem kabinetiem,jo toreiz veel bija amtnieki,kas gribeja taisiit taadu amatu ielu,bet tad laikam bija svariigaak kaast naudu no ielas irniekiem un nedomaat par attistibu! Nu tas iisumaa!!

2 Rozentaaals 04/01/2010 12:11 Jaa, pirmais pirms vairaakiem gadiem megjinaaju tur aust un par to Rigas domes kaut kads kartejais departaments toreiz man menesii prasija 70ls menesi! Atshkjiriba ir taa, ka toreiz bija daudz turistu un vareeja veel kaut kam,kaut ko raadiit,bet tagad kartejo reizi atkal viss par veeelu! Bet nu lai veicas!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bēdziet no pelēcības un plānojiet atpūtu! 1Travel
Latvijā tuvojas garās, tumšās dienas, taču jums ir iespēja aizbēgt uz saulaino ĒĢIPTI! | Skatīt vairāk
20-30% atlaide Deluxe kruīziem ar Ponant Estravel Latvia
Rudens un Ziemas kruīzi aizvadot 2024. gadu. Neaizmirstami pavadītam medusmēnesim vai sen kārotajām brīvdienām! | Skatīt vairāk
no 1780 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.09.2024 - 12.10.2024 Mirage Jazz orchestra koncerts  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
11. oktobrī plkst. 19.00 aicinām uz Mirage Jazz orchestra koncertu Mazsalacas Kultūras centrā “Tā skan dzīve”. | Skatīt vairāk
no 15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.10.2024 - 12.10.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


Estravel Latvia
,


Avis
,


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.11508298sec.