Rīgas zoodārzs aicina vērot pāvu astu ziedēšanu

Pavasaris rit pilnā sparā un aprīlis ir īstais laiks vērot putnu riesta tērpus un dejas Rīgas zoodārzā. Protams, ka ar pāva krāšņajiem astes vēdekļiem retais var sacensties.

Aprīlī pieaugušajiem pāvu tēviņiem astes ir izaugušas pilnībā un tad tik atliek, tuvojoties pāvu mātītēm, tās izplest visā greznumā un grozīties stundām ilgi. Pēc tādas parādes kāda no mātītēm noteikti top savaldzināta un ir gatava dzimtas turpināšanai. Kad riesta laiks beidzas, tad garās, krāšņās, ar zaigojošām „acīm” rotātās astes spalvas izkrīt. Tādēļ tieši šobrīd, kad notiek gan valdzināšana un pāvu dāmu siržu iekarošana un laušana, ir īstais laiks apciemot pāvu aploku un tīksmi ļauties putnu „kāzu” rotaļu apbrīnošanai.

Arī jūraskraukļi vēl turpina riesta spēles, kuras raksturīgas marta un aprīļa mēnešos. Šajā laikā jūraskraukļi ietērpjas riesta tērpā: spārnus rotā košs bronzas spīdums uz spārniem, augšstilbus un galvu klāj balti spalvu laukumi. Riesta laikā jūraskraukļi aplokā vērojama īpaši aktīva rosība, jo jāgādā par ligzdas celtniecību. Ligzdas materiālu pienes tēviņš, mātīte vij ligzdu. Ligzdai noder gan aplokā atrastie sīkie zari, gan arī no kaimiņa ligzdas izčieptie būvniecības izejmateriāli. Tādā gadījumā strīds ir garantēts. Savukārt daļa jūraskraukļi jau satupuši ligzdās un silda pirmās olas. Tātad pēc mēneša jau šķilsies pirmie mazuļi.

Gaidīsim kopā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.10.2024 - 16.10.2024 Supercena!! TAIZEME! Latvia Tours
🌴🔥 Bella Express 3*, brokastis no 1035 EUR/pers. 🌴🔥 Bella Villa Metro 3*, brokastis no 1069 EUR/pers. 🌴🔥 Jomtien Plaza Residence 3*, | Skatīt vairāk
no 1035 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.09.2024 - 12.10.2024 Rezervē vietas skolēnu rudens brīvlaikā! 1Travel
Vēl ir laiks iegādāties atpūtas paketes par labām cenām! Sazinieties ar mums, un mēs piemeklēsim labāko piedāvājumu tieši jums. | Skatīt vairāk
Aviobiļetes kūrortu galamērķos Estravel Latvia
Pēdējā brīža piedāvājumi. Viesnīcas jautājiet Estravel Latvia ceļojumu konsultantam | Skatīt vairāk
no 49 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.09.2024 - 12.10.2024 Tūtisma rallijs Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Pievienojies unikālajam piedzīvojumam un piedalies pirmajā Dienvidkurzemes novada tūrisma rallijā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Rija Domus Hotel
,


Ventspils TIC
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.6845808sec.