Performances kuģis ar 12 māksliniekiem Baltijas jūrā un ostās

No 2010.gada 10. Līdz 20. jūnijam Baltijas jūrā kuģos performances mākslas kuģis. Uz tā klāja darbosies 12 mākslinieki no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Somijas, Zviedrijas un Dānijas.

Skatītājiem mākslinieku sniegumu būs iespējams vērot 6 Baltijas jūras ostās, tostarp arī Rīgā Andrejsalā, 10. jūnijā, kas ir Friend_Ship maršruta sākumpunkts.

Performances māksla, kas radās sešdesmitajos gados, šobrīd atdzimst jaunās formās un izteiksmes līdzekļos. Kā, piemēram, somu mākslinieces Taras Pattenden darbs, kurā viņa kolekcionē skatītāju balsis, lai no tām veidotu kopēju elektronisku skaņdarbu.

Projektā piedalās tādi mākslinieki kā Krišs Zilgalvis (LV) un Kaspars Groševs (LV), Andrus Joonas (EE) un Mari Sobolev (EE), Henriks Vestergārds (DK) un Kristine Fenca (DK), Tara Pattenden (FIN) un Christina Georgiou (FIN), Irisa Smedsa (SE) un Linnea Sjoberg (SE), Benas Šarka (LT) un Evaldas Jansas (LT).

Kuģis piestās un performances notiks 10. jūnijs - Rīga, 12.jūnijs - Tallina, 13.jūnijs - Helsinki, 15. jūnijs - Stokholma, 17. jūnijs - Kopenhāgena, 20.jūnijs - Klaipēda.

Ceļā starp ostām uz kuģa notiks radoša laboratorija, kuras laikā notiks sadarbības treniņi, mākslinieku prezentācijas un performanču improvizācijas.

Par improvizāciju var dēvēt arī to, kas notiks kuģa virtuvē, kur restorāna „Bergs” pavārs Kārlis Mugins, kas skolojies pie šī restorāna šefpavāra Kaspara Jansona, iesaistot māksliniekus, radīs Latvijas pavārmākslas labākos paraugus.

Ceļojumā kopā ar Friend_ship māksliniekiem dosies arī Vides Filmu studijas un LTV1 raidījums Ziemeļu puse, kas nākamajai sezonai gatavos raidījumu sēriju par uz kuģa Baltijas jūrā un tās krastos piedzīvoto.

Friend_ Ship laikā ir plānota Baltijas ūdens laboratorija Baltic water, mākslinieku tirgošanās ar sevi kā ar mākslas darbu, skaņas- telpas eksperimenti, un citas performances.

Ar Ziemeļvalstu kultūras fonda Nordic Culture Point atbalstu, projektu organizē Latvijas Performances Mākslas savienība.

Vairāk informācijas:

www.friendship.lv  

www.performance.lv

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
SHIPSEA koncerts Mujānos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Aicinām uz SHIPSEA koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim 19. oktobrī plkst. 19.00 Mujānu biedrības namā! | Skatīt vairāk
28 EUR
Vai esi gatavs ienākt rudenī? - SPA  Estravel Latvia
Dienas SPA, Ģimenes atpūta, rekalsācija, Baltija, Itālijas termālie ūdeņi... // SPA pieredze ir tik dažāda... Ienāc sasildīties! | Skatīt vairāk
no 50 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.10.2024 - 12.10.2024 Tūrisma rallijs Liepājas reģiona TIB
Šoruden Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs piedāvā ko īpašu – tūrisma ralliju, kas notiks pirmo reizi, aizsākot jaunu tradīciju šajā | Skatīt vairāk
Performance "Aizņemtā ainava" Liepājas reģiona TIB
28. un 29. septembrī performance "Aizņemtā ainava" parādīs citādu Liepājas Pētertirgu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::8.05053496sec.