Brīvdabas muzejs aicina uz Ražas svētkiem

Šo svētdien, 19.09.2010 no plkst. 12:00 līdz 17:00 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisināsies Rudens ražas svētki.

Kad dārza darbi apdarīti un sēņu grozi pielasīti, latviešu zemnieki no laukiem un druvām ved mājās dabas veltes. Tad pulcējas kopā Ražas svētkos, lai viens otra izaudzēto aplūkotu, iemainītu, vai ko gardu iegādātos garajai ziemai. Brīvdabas muzejā Ražas svētki ir tradicionāls pasākums, kas iezīmē rudens sezonas sākšanos.

Gadatirgus laukumā būs iespējams apskatīt un iegādāties gan zemnieku dārzos izaudzēto, gan gaļas un zivju kūpinājumus, kā arī sieru. Tepat varēs nopirkt medu, kas līdzēs pret ziemā nosalušām kājām, zāļu tējas un dažādus amatniecības izstrādājumus – groziņus, kuros nākamgad lasīt sēnes, keramikas izstrādājumus un koka karotes šīs vasaras pēdējā ievārījuma gatavošanai. Garos ziemas vakarus īsākus darīs laba grāmata, bet ziemas priekus baudīt palīdzēs suņa vilnas zeķītes un citi rokdarbnieču izstrādājumi.

Kamēr vieni tirgosies, citi varēs izlocīt kājas un balsis kopā ar atraktīvo folkloras kopu «Rija».

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja direktore Ilze Millersone aicina ne tikai iegādāties Latvijas lauku labumus un amatnieku darinājumus, bet arī izstaigāt plašo Brīvdabas muzeja teritoriju, kurā jau redzams rudens skaistums. Muzejā sārtojas kļavas, dzeltē bērzi un dobēs zied ziemcietes. Vērīgākam apmeklētājam paslēptas nepaliks arī sēņu raibās cepurītes, kas slēpjas mežā.

Ieejas maksa: 2,00 Ls pieaugušajiem, 1,00 Ls studentiem, 0,50 Ls skolēniem un pensionāriem. Pirmskolas vecuma bērniem ieeja muzejā bezmaksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.10.2024 - 10.10.2024 Izrāde "Lielguļamā gulta" Tukuma TIC
Brīvdienu komēdija svingeru ritmos - Slampē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.10.2024 - 12.10.2024 Raganu slotu balle Kalsnavas arborētumā Madonas TIC
LVM "Kalsnavas arborētums" jau astoto rudeni gatavojas uzņemt "Raganu slotu balles" viesus | Skatīt vairāk
Neparastā Neapole Madonā? Madonas TIC
Rudens beidzot ir atnācis pa īstam, bet mēs NEparasti sērijas turpinājumā dodamies uz saulaino Itāliju – picēriju “Neapole” Madonā! | Skatīt vairāk
Piesakies pirts skolai Lielzemenēs Bauskas TIC
2024. gada 27.oktobrī savas mācības uzsāks jaunā pirtnieku un pirtsmīļu grupa. Tev ir iespēja pievienoties! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Jūrmalas TIC
,


Kaļķu vārti
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.83448482sec.