Pieaug rīdzinieku drošības sajūta

Rīgas iedzīvotāji 2010. gada augustā jūtas drošāk nekā 2009. gada augustā, novembrī un 2010. gada februārī, liecina Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktais pētījums.

Kopējais drošības indekss Rīgas pilsētā augustā ir pozitīvs: +6.8 punkti. Salīdzinājumam: 2009. gada augustā tas bija -4.6 punkti, 2009. gada novembrī -0.5 punkti, 2010. gada februārī +4.3 punkti. Kopējo drošības indeksu veido divi apakšindeksi – situatīvās drošības indekss (cik droši iedzīvotāji jūtas, atrodoties dažādās vietās, dažādos laikos) un neapdraudētības indekss (drošība, ka nekļūs par konkrētu noziegumu upuri).

Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais, komentējot pētījuma rezultātus, atzīmēja, ka Rīgas domes politika, nosakot drošību par vienu no sava darba prioritātēm, ir nesusi konkrētus augļus. «Vispirms gribu uzsvērt, ka mums izdevies panākt ciešu sadarbību starp Pašvaldības policiju un Valsts policiju, tostarp koordinējot patrulēšanas maršrutus un laikus. Arī Pašvaldības policijas atrašanās pie skolām, sabiedriski nozīmīgajās vietās un regulārajos nakts reidos ir ļoti nozīmīgs faktors, tāpat plašā videonovērošanas tīkla izveide. Esam izvērsuši nopietnu cīņu pret narkotiku izplatīšanu – tomēr tieši te es saskatu vislielāko apdraudējumu, jo no visiem noziegumiem aptuveni 80% izdara narkomāni. Nav pieļaujama narkotiku lietošanas dekriminalizācija, par ko runas arvien skaļāk atskan ne tikai Briseles kuluāros, bet arī Latvijas varas gaiteņos. Rīdzinieku drošība ir jānosargā!», sacīja D.Turlais.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Samanta Tīna Mazmežotnē Bauskas TIC
Samanta ielūdz uz atklātiem un personiskiem dzīves stāstu akustiskiem tūres koncertiem “Vēstule Tev” | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.10.2024 - 10.10.2024 Izrāde "Lielguļamā gulta" Tukuma TIC
Divi pāri, viens visu nams, amizantas situācijas. Tas viss vienā izrādē. | Skatīt vairāk
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.09.2024 - 11.10.2024 Baudi rudeni dabas takās Bauskas novadā! Bauskas TIC
Atklāj senāko zemgaļu, augstāko iekšzemes, iespaidīgākās karsta kritenes Latvijā, mītisko Dievdārziņu un salu, kur Mūsai un Mēmelei satekot, | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Rija Domus Hotel
,


Nikos Travel
,


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.27538991sec.