Dabas muzejā notiks krizantēmu izstāde

No 10.11. līdz 14.11.2010 Latvijas Dabas muzejs piedāvā ieskatu Latvijas Nacionālā Botāniskā dārza krizantēmu kolekcijā izstādē «Zelta ziedi – krizantēmas».

Izstādē, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Botānisko dārzu (NBD), līdztekus krāšņām ievestajām vairāk nekā 100 krizantēmu šķirnēm,būs skatāmas arī Latvijā radītas – Mārtiņdiena, Velta, Vecpiebalga u.c. Latvijas Dabas muzeja apmeklētājus arī šogad priecēs Laumas Ozoliņas un Maijas Krisbergas veidotā ziedu kolekcija. Izstādē būs aplūkojami gan grieztie ziedi, gan ziedi podiņos, kā arī telpaugi no NBDoranžērijām.

Latvijā savvaļā sastopamas 3 viengadīgo krizantēmu sugas – vasaras, vainagotās un sējumu krizantēmas. Izstādē no savvaļas sugām būs skatāmas Chrysanthemum indicum, Chrysanthemum boreale un Chrysanthemum niponica, no kurām pamatā arī selekcionētas krāšņās šķirnes.

Šo ziedu nosaukums Chrysanthemum cēlies no grieķu vārdiem chrysos (zelts) un anthos (zieds). Latvijā, sauktas par mārtiņrozēm, tās novērtētas un audzētas jau izsenis. Tas ko daudzi iespējams nezina, ir fakts, ka krizantēmas patiesībā cēlušās Tālajos Austrumos un visvairāk tās tikušas novērtētas Japānā un Ķīnā.

Izstādē apmeklētājiem būs iespēja konsultēties ar NBD speciālistiem un iegādāties gan NBD audzētas krizantēmas, gan arī telpaugus, tai skaitā ciklamenas, tautā sauktas par alpu vijolītēm. NBD ir vienīgā vieta pasaulē, kur tiek uzturēta ciklamenu selekcija, kopskaitā NBD ir ap 30 šķirnēm.

Izstādes atklāšana 10.11.2010 plkst. 11:00 muzeja otrā stāva izstāžu zālē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Maizes cepšana Ribbes dzirnavās! Bauskas TIC
19.oktobrī no plkst. 15:00 līdz plkst. 19:00 Grauda Spēks Maizes cepšanas meistarklase Ribbes dzirnavās! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.10.2024 - 12.10.2024 "Veļu laika vīzijas", pastaigu taka Engurē Tukuma TIC
Unikāla iespēja, tikai vienu reizi - šī būs pastaiga kā maģisks piedzīvojums, kur gaismas šķietami atdzīvina koku zarus un viss kļūst dzīvs. | Skatīt vairāk
Neparastā Neapole Madonā? Madonas TIC
Rudens beidzot ir atnācis pa īstam, bet mēs NEparasti sērijas turpinājumā dodamies uz saulaino Itāliju – picēriju “Neapole” Madonā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.10.2024 - 10.10.2024 Izrāde "Lielguļamā gulta" Tukuma TIC
Divi pāri, viens visu nams, amizantas situācijas. Tas viss vienā izrādē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Rija Domus Hotel
,


Jūrmalas TIC
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.18255901sec.