Jūrmalas pilsētas muzejā ir apskatāma izstāde Japānas motīvi

Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori) skatāma bērnu grafikas studijas un mākslas studijas «IVETT» audzēkņu izstāde Japānas motīvi.

Bērnu grafikas studija radās pirms 15 gadiem, kad Rīgas 44. vidusskolā tika izveidots zīmēšanas pulciņš, kuru apmeklēja visi tie bērni, kuri vēlējās radoši strādāt. Vienojošais elements šajās nodarbībās bija Japānas māksla, kultūra, tradīcijas utt. Lai arī šis pulciņš jau sen kā neeksistē, talantīgāko tās dalībnieku - Olgas Zaļubovskas, Gaļinas Maslovas un Anastasijas Bekasovas darbi būs skatāmi šajā kopizstādē.

Mākslas studija «IVETT», kuru vada Iveta Vizbule un Olga Lipiņa, dibināta pirms 10 gadiem un tajā darbojas dažāda vecuma bērni. Pēdējais pusgads, pateicoties Irinas Grjazevas un Olgas Lipiņas iniciatīvai, tika veltīts Japānas glezniecībai, kultūrai, filozofijai, tradīcijām, bet galvenais mērķis bija apgūt sumi – e glezniecības stilu, kurš raksturīgs Āzijas tautām un pastāv jau vairāk kā 1000 gadus. Sumi – e ir tušas /tintes/ glezniecība, kas ar skaidru līniju palīdzību izceļ objekta būtību. Dažas rūpīgi pārdomātas platas līnijas, kas pēkšņi apraujas, dažas smalkas līnijas, punkts un putns uz papīra atdzīvojas ... .

Šajā izstādē eksponēti 15 audzēkņu darbi, kuri tapuši tematiskā kursa - «Japānas māksla» laikā. Darbi veidoti ar dažādiem grafikas paņēmieniem, gan smalki izstrādāti, gan viegli, ar gaisīgu otas triepienu veidoti darbi.

Irina Grjazeva stāsta: «Galvenais uzdevums katram dalībniekam bija uztvert un parādīt to noskaņojumu, kurš tika izjusts saskarsmē ar dabas parādībām. Tas ir tas, ar ko pievilcīga Japānas māksla, tas, kas palīdz atjaunot radošo potenciālu. Katram vajadzēja izjust tādu brīvības stāvokli, kad katra kustība, katrs pieskāriens dod impulsu nākamajam otas triepienam. Ļauties tādai brīvībai, kad „ota tevi ved nevis tu otu».

Bērnu grafikas studijas un mākslas studijas «IVETT» audzēkņu izstāde Japānas motīvi Jūrmalas pilsētas muzejā apskatāma līdz 27. februārim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Samanta Tīna Mazmežotnē Bauskas TIC
Samanta ielūdz uz atklātiem un personiskiem dzīves stāstu akustiskiem tūres koncertiem “Vēstule Tev” | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu rudens ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Jelgavas TIC ir sagatavojis skolēnu rudens ceļvedi, kur idejas izzinošai dienas pavadīšanai Jelgavā un Jelgavas novadā atradīs kā klases, tā ģimenes | Skatīt vairāk
Bezmaksas objekti – jā, Tu nepārlasīji! Bauskas TIC
Dodies Bauskas novadā uz objektiem, kas pieejami bezmaksas! Dabas takas un parki, vides objekti, māksla, arhitektūra, kulta vietas, pat sala, rātsnams un | Skatīt vairāk
"DEMO" salodojums TOREIZ un TAGAD Tukuma TIC
Koncertšovs "TOREIZ UN TAGAD", kurā rotaļīgā retrospekcijā uz skatuves kāps gan bijušie gan esošie dejotāji un parādīs kā 25 gados mainījušās | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Hotel Jūrmala SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.92676187sec.