Visus ielūdz uz Lielās dienas svinībām Brīvdabas muzejā

27.03.2011 folkloristi Iveta un Vidvuds Medeņi un folkloras kopa «Rija» ielūdz uz pavasara sākuma svinībām Brīvdabas muzejā.

Brīvdabas muzejā ir iespēja atgriezties pie senajām latviešu svētku tradīcijām un svinēt Lielo dienu. Tas ir laiks, kad diena kļūst garāka par nakti - iestājas pavasaris. Šogad tas notika 21. martā. Muzejā šo dienu atzīmēsim kā pavasara sākumu svētdien, 27. martā.

Svinības notiks no plkst. 12:00 - 16:00 muzeja Gadatirgus laukumā. Svinību pirmajā daļā ar Lielās dienas svinēšanas tradīcijām iepazīstinās Iveta un Vidvuds Medeņi. Apmeklētāji tiek aicināti ņemt līdzi pērnos Jāņu vainagus, dzīparus šūpoļu dekorēšanai, olas ziedošanai un ēšanai, kā arī pūpolu zarus veselībai.

Otrajā daļā kopā ar folkloras kopu «Rija» būs iespēja ne tikai dziedāt, dejot un iet rotaļās, bet piedalīties svētku rotājumu veidošanā, papīra olu krāsošanā, šūpoties šūpolēs, vizināties jāšus zirga mugurā, mēroties spēkiem koka olu ripināšanā, pārbaudīt savu atjautību mīklu minēšanā, spēlēt senās koka spēles kopā ar Aldoni Baldiņu, apskatīt Intas Lūses veidotās zaķu, kumeļu un pūķu olas.

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs apmeklētajiem atvērts katru dienu no plkst. 10:00 - 17:00. Ieejas cena muzejā ziemas sezonā (01.11. - 30.04.): 1 LVL pieaugušajiem, 0.75 LVL studentiem, 0.50 LVL skolēniem un pensionāriem. Ekspozīcijas ēkas ziemas sezonā tiek atvērtas pēc pieprasījuma, ēku atvēršanas maksa – 5 LVL pieaugušajiem, 3 LVL skolēnu un pensionāru grupām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Halovīnu parks Bauskā Bauskas TIC
No 17. oktobra līdz 10. novembrim esat aicināti piedzīvot īstu Halovīna burvību katru dienu no plkst. 15:00 līdz 22:00. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.10.2024 - 10.10.2024 Izrāde "Lielguļamā gulta" Tukuma TIC
Divi pāri, viens visu nams, amizantas situācijas. Tas viss vienā izrādē. | Skatīt vairāk
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk
Kapteiņa Granta bērni Bauskā Bauskas TIC
Bauskas Kultūras centrā dodies piedzīvojumiem bagātā, bezgalīgā ceļojumā apkārt visai pasaulei! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Avis
,


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50682306sec.