Līvāni aicina uz izstādi «Līvānu Romas katoļu baznīcai 150»

2011.gada 7. maijā Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centra jaunajā izstāžu zālē tika atklāta Līvānu pilsētai svarīga un vērienīga izstāde „Līvānu Romas katoļu baznīcai -150”.

Tik vērienīgās un pilsētai nozīmīgās izstādes organizēšanas iniciatīvu uzņēmās Elga un Juris Skrebeļi. Juris ir celtniecības materiālu veikala vadītājs Jēkabpilī, bet Elga Jēkabpils Valsts Ģimnāzijā māca vizuālo mākslu un kultūras vēsturi. Kaut par savu darba pilsētu Skrebeļu ģimene jau daudzus gadus sauc Jēkabpili, viņu dzīvesvieta ir Līvānos. Piederība Līvāniem Skrebeļu ģimenei ir būtiska, jo gan Jura, gan Elgas senču dzimtas sakņojas senajā Līvānu novadā jau vismaz septītajā paaudzē.

Interese un vienotā izpratne par vēsturi ir sekmējusi to, ka novada vēstures izpēte ir kļuvusi par Skrebeļu ģimenes „nopietno aizraušanos”. Tomēr par būtiskāko Skrebeļi uzskata dzīvo katolisko tradīciju mantojumu no saviem senčiem.

Likumsakarīgi, ka tuvojoties Līvānu Romas katoļu dievnama 150. gadskārtai, Skrebeļu ģimene izlēma veidot izstādi. Juris līdz 2005.gadam 18 gadus darbojies arī Līvānu katoļu baznīcā kā aktīvs ministrants, tāpēc draudzes dzīve un norises baznīcā ir labi iepazītas. Savukārt Elgas vairāk kā 10 gadu ilgā pieredze izstāžu veidošanā un skolēnu zinātniski pētniecisko darbu vadīšanā palīdzēja izstādes materiālu apkopošanā un noformēšanā.

Materiāli izstādei sākti vākt kopš 2010.gada rudens. Līvānu katoļu draudzes vēsturē tā ir pirmā šādu unikālu materiālu „iznešana” ārpus baznīcas sienām. Izstādē eksponēti vairāk nekā 100 dažādi Līvānu Romas katoļu baznīcas un Līvānu katoļu draudzes locekļu īpašumā esoši priekšmeti, kā arī interesanti faktu materiāli ar vizuālu attēlojumu – fotogrāfijās.

Skrebeļu ģimene izstādei novēl gudru un atvērtu apmeklētāju. Ekspozīcijas materiālu daudzveidība varētu būt saistoša apmeklētājiem ar dažādu interešu loku un priekšzināšanu līmeni, bet jo īpaši izstādes apmeklējums garantē daudz jaunu, nezināmu un interesantu atklājumu Līvānu katoļu draudzes piederīgajiem.

Tos, kurus izstāde ir ieinteresējusi to varēs aplūkot no 7. maijā līdz 4. jūnijam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašais rudens/ziemas piedāvājums Nurmuižas pils
Baudiet romantisku atpūtu muižā ar Smēdes SPA apmeklējumu, prosecco, vakariņām un gardām brokastīm nākamajā rītā! | Skatīt vairāk
Rudens baudĒŠANAS dienas Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 14. līdz 20. oktobrim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Halovīnu parks Bauskā Bauskas TIC
No 17. oktobra līdz 10. novembrim esat aicināti piedzīvot īstu Halovīna burvību katru dienu no plkst. 15:00 līdz 22:00. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Līvānu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.18471909sec.