Valmierā norisināsies starptautisks festivāls «Eiropas pilsētu leģendas»

Šovasar, no 30. jūnija līdz 4. jūlijam, Valmieras Pilsētas svētku ietvaros norisināsies starptautisks kultūras festivāls "Eiropas pilsētu leģendas", kas pulcēs kultūras grupas un nevalstiskās organizācijas no vairākām Valmieras sadraudzības pilsētām.

Kā stāsta Valmieras pilsētas pašvaldības ārējo sakaru koordinatore Sanda Deisone, Valmierā ieradīsies tautas mūziķi un dejotāji no Solnas (Zviedrija), Hoje – Tāstrupas (Dānija), Zdunska Volas (Polija), Halles (Vācija), kā arī no Paņevežas (Lietuva) un Opplandes (Norvēģija). Festivāla viesi kopā ar Valmieras pašdarbības kolektīviem piedalīsies radošajās darbnīcās, mākslinieciskās izpausmēs stāstīs savu pilsētu leģendas, kā arī piedalīsies vairākos pilsētas svētku pasākumos. Būs arī Draudzības telts, kurā valmieriešiem būs iespēja tuvāk iepazīt pārstāvētās sadraudzības pilsētas.

Festivāla ietvaros norisināsies arī nevalstisko organizāciju forums, kurā tiks runāts par savstarpējās sadarbības iespējām starp nevalstiskajām organizācijām un vietējām pašvaldībām. Forumā piedalīsies nevalstisko organizāciju un pašvaldību pārstāvji no Latvijas, Igaunijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Polijas un Igaunijas. Savu pieredzi forumā stāstīs arī Vidzemes kultūras un mākslas biedrības "Haritas", Valmieras novada fonds un sporta klubs cilvēkiem ar īpašām vajadzībām "Stars S".

"Stāstus un leģendas veido paši cilvēki, tās ir mūsu pieredzes un domāšanas veida vēsturiska liecība. Cilvēku darbība var tikt atspoguļota dažādos veidos – caur dziesmām, dejām, mākslu, mūziku, sociālām aktivitātēm; tā var izpausties tradicionāli, moderni, amizanti un pārsteidzoši. Tāpēc projekta mērķis ir aicināt gan vietējos valmieriešus, gan mūsu draugus izstāstīt savus stāstus, padarot vienam otru bagātāku, iedvesmotāku, kā arī lepnāku par savu kultūru un vēsturi," stāsta Sanda Deisone.

Projekts "Eiropas pilsētu leģendas" realizēts Eiropas Komisijas Izglītības, audiovizuālās jomas un kultūras izpildaģentūra Eiropas Savienības programmā "Eiropa pilsoņiem 2007-2013".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.10.2024 - 10.10.2024 Izrāde "Lielguļamā gulta" Tukuma TIC
Divi pāri, viens visu nams, amizantas situācijas. Tas viss vienā izrādē. | Skatīt vairāk
Latvija
Piesakies pirts skolai Lielzemenēs Bauskas TIC
2024. gada 27.oktobrī savas mācības uzsāks jaunā pirtnieku un pirtsmīļu grupa. Tev ir iespēja pievienoties! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.10.2024 - 12.10.2024 Atvērto durvju diena pie Piena aitām Bauskas TIC
Tev ir iespēja piedalīties meistarklasē un citās aktivitātēs kopā ar "Piena aitas" un Z/S "Krišjāņi" saimnieci! Pieteikšanās līdz 10.oktobrim! | Skatīt vairāk
Īpašais rudens/ziemas piedāvājums Nurmuižas pils
Baudiet romantisku atpūtu muižā ar Smēdes SPA apmeklējumu, prosecco, vakariņām un gardām brokastīm nākamajā rītā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Trakai TIC
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,


Viesistaba
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.85274196sec.