Hercogiste Eko projekts Madonas novadā plāno vērienīgu tūrisma objektu

Vērienīgs tūrisma objekts ir šobrīd iecerēts kā pirmais solis Madonas novada Liezerē plānotajā Hercogiste Eko Projektā. Tieši kūrortam, kas būtu nozīmīgs tūrisma galamērķis, ir vislielākais potenciāls kā ekonomiskās aktivitātes veicinātājam šajā vietā – tā secinājuši projekta iniciatori un īstenotāji – uzņēmējs Valērijs Belokoņs, viņa ģimenei piederošā AS Hercogiste un SIA Terra Libre, kopā ar ārvalstu konsultantiem Happold Consulting un Lighthouse Creative.

Šobrīd tiek izstrādāts projekta integrētās attīstības plāns. Starptautiskā konsultāciju biroja Happold Consulting  eksperti ir  veikuši vispusīgu analīzi, izvērtējot ekonomiskos, teritoriālos, vides, sociālos un citus projekta attīstības aspektus. Happold Consulting pārstāvji tikušies un intervējuši vairāk kā 40 dažādu nozaru ekspertus Latvijā. Savukārt pieredzējušie arhitekti un tūrisma objektu plānotāji no Lighthouse Creative strādā pie tūrisma objekta detalizētas koncepcijas.

„Unikāls tūrisma objekts jeb t.s. destination resort mūsuprāt ir vislabākais un reālākais veids, kā uzsākt vērienīgā Eko projekta realizāciju,” uzskata AS Hercogiste valdes priekšsēdētājs Deivids Holahans. „Izveidojot starptautiski pazīstamu un populāru kūrortu ar izglītojošiem un izklaidējošiem elementiem, mēs varēsim gan attīstīt infrastruktūru, gan radīt darba vietas. Tāpat ceram, ka šāda atpūtas kompleksa izveide ļaus attīstīties citiem mazajiem biznesiem, kas saistīti ar kūrorta darba nodrošināšanu un tādējādi pieaugs ekonomiskā aktivitāte šajā reģionā.”

Lai arī projekts iecerēts gana vērienīgs, vienlaikus plānots saglabāt vietas unikālās vērtības –ainavu, dabas daudzveidību, kā arī maksimāli izmantot vietējā reģiona priekšrocības un iestrādnes, izmantot videi draudzīgus un ilgtspējīgus risinājumus. Precīzāku projekta veidolu un zonējumu noteiks attīstības plāns.

Kūrorts būs pirmais posms Hercogiste Eko projektā, kam paralēli tiks plānoti arī mājokļi, nākamajos etapos paredzot citus ilgtspējīgas uzņēmējdarbības un izglītības projektus.
Turpinot intensīvu darbu pie Hercogiste projekta integrētā attīstības plāna, to paredzēts pabeigt nākamā gada sākumā. Plāna izstrādē AS Hercogiste šogad investē aptuveni pus miljonu latu.

Papildus informācija www.eko-pilseta.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.10.2024 - 10.10.2024 Izrāde "Lielguļamā gulta" Tukuma TIC
Divi pāri, viens visu nams, amizantas situācijas. Tas viss vienā izrādē. | Skatīt vairāk
Latvija
Piedalies īpašajā fotokonkursā! Bauskas TIC
Svinot Bauskas TIC jubileju, 13.09.-18.10. iesūti kādu Bauskas, Iecavas, Rundāles vai Vecumnieku un apkārtnes pastkartes cienīgu objektu vai ainavu! | Skatīt vairāk
Rudens baudĒŠANAS dienas Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 14. līdz 20. oktobrim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Samanta Tīna Mazmežotnē Bauskas TIC
Samanta ielūdz uz atklātiem un personiskiem dzīves stāstu akustiskiem tūres koncertiem “Vēstule Tev” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.07020903sec.