Aicinām uz zosu skaitīšanas vakaru!

Nedēļas nogalē, 2011. gada 1. un 2.oktobrī, Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB), CEMEX un Dabas aizsardzības pārvalde aicina putnu draugus piedalīties Eiropas Putnu vērošanas dienu pasākumos. Visā Latvijā notiks 19 putniem veltīti pasākumi, arī Ķemeru nacionālajā parkā, kur 1.oktobra vakarā pirmo reizi tiks organizēts zosu skaitīšanas pasākums.

Šī būs unikāla iespēja doties uz zosu nakšņošanas vietām un kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistiem piedalīties ikgadējā zosu skaitīšanā. Līdz šim tas vienmēr realizēts pašu spēkiem, taču šoreiz nolemts piesaistīt vēl citus dabas draugus, lai aptvertu pēc iespējas vairāk vietu, ko zosis atzīst par piemērotām nakšņošanai un gūtu pilnīgāku priekšstatu par to, cik daudz šo putnu izvēlas Ķemeru nacionālo parku par atpūtas vietu caurceļošanas laikā.
Interesentiem jābūt gataviem pavadīt aptuveni stundu pilnīgā klusumā, jo zosis ir ļoti tramīgas – ja pamanīs cilvēku tuvumu, lidos prom un būs traucēta to nakšņošana. Pasākuma dalībniekiem ieteicams apģērbs, kas nerada papildus skaņas (čaukstošs un švīkstošs nebūtu vēlams) un noteikti noderēs gumijas zābaki.

Pasākums norisināsies no pl. 17.30 līdz tumsas iestāšanās laikam un noslēgumā paredzēts pikniks, kur sasildīties pie siltas tējas tases un uzkodām, kā arī dalīties iespaidos par piedzīvoto.
Dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc nepieciešams iepriekš pieteikties pa tālruni 26332786 līdz 30. septembrim.

Papildu informācija – turpinās pieteikšanās uz putnu vērošanas ekskursijām „Ķemeru spalvas 2011” (1.oktobrī pl. 9.00 un 13.00, 2.oktobrī pl. 9.00 ar autobusu) Ekskursijas vadīs ornitologs Jānis Ķuze. Apmeklētājus gaidīsim arī Ķemeros pie Meža mājas, kur abas dienas no pl. 11:00 – 15:00 norisināsies putniem veltītas radošās darbnīcas un putnu barotavu gatavošana, savukārt, 2.oktobra pēcpusdienā no pl. 13:00 – 17:00 Kaņiera ezera CEMEX putnu tornī būs sastopams ornitologs Jānis Ķuze, kurš stāstīs par apkārt redzamajiem putniem.

Putniem veltītās radošās darbnīcas Ķemeru nacionālajā parkā finansiāli atbalsta Jūrmalas pilsētas dome Zilā karoga programmas īstenošanas ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rudens baudĒŠANAS dienas Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 14. līdz 20. oktobrim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu rudens ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Jelgavas TIC ir sagatavojis skolēnu rudens ceļvedi, kur idejas izzinošai dienas pavadīšanai Jelgavā un Jelgavas novadā atradīs kā klases, tā ģimenes | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.09.2024 - 13.10.2024 "Čikāgas piecīši" Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
Tikai viens koncerts, tikai Tukuma novadā, tikai 13.10.2024 | Skatīt vairāk
Kapteiņa Granta bērni Bauskā Bauskas TIC
Bauskas Kultūras centrā dodies piedzīvojumiem bagātā, bezgalīgā ceļojumā apkārt visai pasaulei! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.4044919sec.