Noslēdzas piektais akmeņu audzēšanas gads Pedvālē

Svētdien, 9.oktobrī, plkst.10:00, Pedvales Brīvdabas mākslas muzejā sāksies 2011.gada radošās sezonas "Akmens. Telpa" noslēguma pasākums.
Radošās sezonas gaitā Pedvāles muzejā jaunus mākslas darbus radīja mākslinieki no Portugāles, Japānas, Amerikas un Latvijas.
Šis ir arī piektais gads pēc kārtas, kopš Ojārs Feldbergs Pedvālē uzsāka akmens sēklas Petraflora Pedvalensis stādīšanas un audzēšanas eksperimentu. Šajos gados savas akmens sēklas Pedvālē ir iestādījuši daudzi cilvēki no Latvijas un citām pasaules valstīm. Savukārt mākslinieks Ojārs Feldbergs eksperimenta ietvaros ir jau iestādījis Latvijas akmens sēklas 11 pasaules valstīs. Šogad viņš tās iestādīja Ēģiptē, Elefantīnas salā Nīlas upē un Taizemē, Mahawanaram budistu templī, Ubonračatani pilsētā.
No abām šīm vietām tika paņemti akmeņi, kuri svētdien, 9.oktobrī kopīgā rituālā tiks iestādīti Pedvāles akmeņu stādījumu laukā.
Lai pārbaudītu piecos gados stādītos akmeņus, ir uzarts eksperimentālais lauks un daļa iestādīto akmeņu ir nokļuvuši lauka virspusē un tos nepieciešams pārstādīt. Ojārs Feldbergs aicina agrākos stādītājus un talciniekus piedalīties akmeņu pārstādīšanā, kā arī jaunu akmeņu stādīšanā.
Akmeņu stādīšana sāksies plkst.12.00 ar foto izstādes "Latvijas akmens sēklas Ēģiptē un Taizemē" atklāšanu un ilgs līdz plkst.14.00.
Savukārt no plkst.10.00 līdz 16.00 pie Briņķu muižas varēs vērot un klejot miglā ap astoņiem akmeņiem vides mākslas objektā "Akmens. Migla", kuru Ojārs Feldbergs veido kopā ar japāņu mākslinieci Fudžiko Nakaju.
Bet Pedvāles ainavas pļavā māksliniece Laura Feldberga īstenos performanci
"Cilvēki - Kalni".Ar šo dienu noslēgsies radošā sezona "Akmens. Telpa" un sāksies gatavošanās nākošai - 2012.gada sezonai "Akmens. Cilvēks".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Piedalies īpašajā fotokonkursā! Bauskas TIC
Svinot Bauskas TIC jubileju, 13.09.-18.10. iesūti kādu Bauskas, Iecavas, Rundāles vai Vecumnieku un apkārtnes pastkartes cienīgu objektu vai ainavu! | Skatīt vairāk
Latvija
Samanta Tīna Mazmežotnē Bauskas TIC
Samanta ielūdz uz atklātiem un personiskiem dzīves stāstu akustiskiem tūres koncertiem “Vēstule Tev” | Skatīt vairāk
Bezmaksas objekti – jā, Tu nepārlasīji! Bauskas TIC
Dodies Bauskas novadā uz objektiem, kas pieejami bezmaksas! Dabas takas un parki, vides objekti, māksla, arhitektūra, kulta vietas, pat sala, rātsnams un | Skatīt vairāk
Īpašais rudens/ziemas piedāvājums Nurmuižas pils
Baudiet romantisku atpūtu muižā ar Smēdes SPA apmeklējumu, prosecco, vakariņām un gardām brokastīm nākamajā rītā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.65661311sec.