Putras dienas ietvaros norisināsies sacensības «Putras ēdājs un putras vārītājs 2011»

Šogad par godu starptautiskajai putras dienai jau otro reizi Latvijā notiks sacensības Putras ēdājs 2011, kurās tiks noteikts labākais putras ēdājs. Sacensības notiks piektdien, 14.oktobrī plkst. 14.00 tirdzniecības centrā Galleria Riga (Dzirnavu ielā 67, Rīga).

Atšķirībā no iepriekšējā gada, fināla pasākuma ietvaros 14.oktobrī, tiks noskaidrots arī Labākā putras vārītāja 2011 titula ieguvējs, par kuru cīnīsies Latvijas vadošo restorānu pavāri. Pavāru konkursā piedalīsies: restorāna Desiderata šefpavārs Māris Astičs, restorāna MaMa šefpavāre Terēze Kondrate, restorāna Garšu darbnīca šefpavārs Jānis Strautnieks, viesnīcas Tallink Hotel Riga restorāna šefpavārs Kārlis Visockis un restorāna Ladig's Café šefpavārs Ingmārs Ladigs.

Sacensības tiek organizētas starptautiskās putru dienas ietvaros. Šajā dienā pasaulē tiek organizētas dažādas putru ēšanas sacensības. Latvijā labāko putras ēdāju speciāli izveidota žūrija noteiks atjautības sacensībās. Finālistiem būs jāpagatavo sava īpašā putra, jādegustē un jāatšķir dažādi putru veidi, kā arī jāpārzina putru ēšanas ieradumi un ticējumi. Savu dalību žūrijā apstiprinājuši: Ufo, Jana Kalniņa, Andis Brēmanis, Gundega Skudriņa, Ints Teterovskis, Indra Burkovska, Rihards Lepers, kā arī Sandis Jansons un Raimonds Bergmanis.

Lai kvalificētos putras ēšanas sacensībām, interesentiem sava dalība bija jāpiesaka mājās lapa www.axaclub.lv, nosūtot savu ticējumu vai sakāmvārdu par mūsdienu putras ēšanas tradīcijām.

Latvijā putru ēšanai ir senas tradīcijas. Iedzīvotāji jau gadiem ir iecienījuši auzu pārslu biezputras, kuras vislabāk pagatavojamas no Herkuless pilngraudu auzu pārslām, savukārt mūsdienās arvien populārākas kļūst ātri pagatavojamās biezputras AXA. Mītiem apvītās putras no pieaugušo bērnības mūsdienās ir ieguvušas jaunu veidolu un tās ir gan vienkārši, gan garšīgi pagatavojamas. Turklāt uztura speciālisti ir vienisprātis, ka graudaugu putras ir enerģijas un spēka avots, jo satur šķiedrvielas un saliktos ogļhidrātus, kas organismā nodrošina lēnu cukura līmeņa paaugstināšanos - tātad pakāpenisku, ilgstošu enerģiju un sāta sajūtu.

AS Rīgas dzirnavnieks ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus – visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem Hercogs, Herkuless un AXA. Uzņēmums ietilpst Lantmännen koncerna sastāvā..

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
5. jūlijā, Valmiermuižas parkā astoto gadu norisināsies Starptautiskais Valmiermuižas etnomūzikas festivāls! | Skatīt vairāk
no 25 EUR
Oceania Cruises Luksus kruīziem 55%  Estravel Latvia
2025. un 2026. gada kruīzi // vairāk kā 90 piedāvājumi // atlaide līdz 55% // Pērc līdz 30.07. - vietu skaits par akcijas cenām ierobežots | Skatīt vairāk
no 2409 EUR
Mierīga elegance un izsmalcināts mājīgums! Dome Hotel
5 zvaigžņu viesnīca Vecrīgas sirdī, kur stils saplūst ar viesmīlību, 17. gadsimta arhitektūra harmoniski ar mūsdienu tehnoloģijām, un izsmalcināta | Skatīt vairāk
Sezonas ķēriens outlet ciemata veikalos ViaJurmala
Laiks doties uz outlet ciematu - neatkarīgi no tā, vai lūkojies pēc perfektām kurpēm vai ideālas vasaras kleitas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.331429sec.