Jūrmalā notiek interaktīvā izstāde «Kafija gultā»

Vēl tikai šonedēļ Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori) apskatāma mākslinieku Daces Asnes, Gitas Petas un Egila Medņa interaktīvā izstāde Kafija gultā  /gleznas, lelles, instalācijas/.

Dace Asne ir šīs izstādes idejas autore un veidotāja. Izstāde veidota atraktīva un izklaidējoša, taču arī izglītojoša un izzinoša. Tēma Kafija gultā izspēlēta rotaļīgi, ar humoru, saglabājot mākslas izteiksmes līdzekļu ietilpību, nopietnu attieksmi.

Spēle izmantota tēmas atklāšanai un skatītāju iesaistīšanai mākslas procesā. Daces Asnes gleznās, grafikās un arī jaukto tehniku darbos attēlotie tēli ir sociāli aktīvu notikumu esence, izvilkums, simbols. Autore pat dažas bildes sauc par politiskām karikatūrām. Māksliniece ar saviem darbiem cer radīt citos rudenīgu optimismu un smaidu. Strādājot ilgus gadus par mākslas skolotāju, ir uzkrāta pieredze darbam ar dažāda vecuma skolniekiem, studistiem. Šādu projektu īstenošana prasa lielu organizatorisku ieguldījumu. 

Gita Peta ir beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju scenogrāfijas nodaļu un Rīgas Lietišķās mākslas koledžas tekstilmākslas nodaļu. Māksliniece ir piedalījusies dažādos latviešu un ārzemju kino projektos. Gita veido lelles pieaugušajiem, piešķirot tām individuālu, neatkārtojamu raksturu. Izmantotie izteiksmes līdzekļi ir audums, krāsa, faktūra. Ideja ir uzburt kafijas baudīšanas burvību leļļu temperamentīgajos stāstos.

Egils Mednis strādā ar dažādiem materiāliem un veido objektus, kombinējot pašradītas formas un jau gatavus priekšmetus (spaiņus, tējkannas, vīna pudeļu korķus, dzīvnieku galvaskausus, kristālus u.c.) sirreālās kompozīcijās. Darinājis gan nelielus objektus, gan lielizmēra figurālus darbus. Nereti šie darbi kalpo arī kā gaismas ķermeņi, spoguļi vai pulksteņi. Māksliniekam raksturīgi ir izmantot dažādu materiālu kontrastus, sintētiskos materiālus kombinējot ar dabīgajiem. Darbos vērojamas ready made, pop art un kiča idejas un paņēmieni. Viņš strādā un darbojas kā alķīmiķis, kas mēģina savienot nesavienojamas lietas un izmainīt to sākotnējo būtību un sūtību.

Egils Mednis vairākkārt piedalījies modes skatēs ar netradicionālām tērpu kolekcijām (piem., kolekcija Melnās Saules meitas 4. Nepieradinātās modes asamblejā 1994.gadā). Strādā pie reklāmas un vides objektiem (Latvijas Zaļā Punkta objekti Atkritumu Civilizācija 2007.g. un Pūķis Krāmendorfs 2008. g.), izstāžu stendu dizaina (Nokia Latvia 2001., 2002., 2003., 2004.), veikalu skatlogiem un interjeriem, kā arī interjeru dizaina objektu radīšanas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rudens baudĒŠANAS dienas Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 14. līdz 20. oktobrim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Kapteiņa Granta bērni Bauskā Bauskas TIC
Bauskas Kultūras centrā dodies piedzīvojumiem bagātā, bezgalīgā ceļojumā apkārt visai pasaulei! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.10.2024 - 10.10.2024 Izrāde "Lielguļamā gulta" Tukuma TIC
Brīvdienu komēdija svingeru ritmos - Slampē. | Skatīt vairāk
Piedalies īpašajā fotokonkursā! Bauskas TIC
Svinot Bauskas TIC jubileju, 13.09.-18.10. iesūti kādu Bauskas, Iecavas, Rundāles vai Vecumnieku un apkārtnes pastkartes cienīgu objektu vai ainavu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Hotel Jūrmala SPA
,


Liepājas reģiona TIB
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41900682sec.