Kamieļu audzētavā Rakši ieradušies Tunisijas un Zviedrijas kamieļu treneri [1]

Lai ieviestu Latvijas un Baltijas mērogā jaunu pakalpojumu – izjādi ar kamieli un kamieļu karavānu, Latvijā ieradies kamieļu treneris, kurš dzimis Tunisijā un ir kamieļu treneris jau trešajā paaudzē Bens Salems /Ben Salem/ un lielākās Zviedrijas kamieļu fermas pārstāvis Bengts Erlingsons /Bengt Erlingsson/.

Bens Salems (35) dzimis Tunisijas dienvidos un izaudzis kopā ar kamieļiem kā beduīns Doucas ciemā Sahārā. Šobrīd jau 10 gadus dzīvo Šveicē un ir "Bena kamieļu fermas" īpašnieks ar Šeices un Tunisijas dubultpilsonību. "Bena kamieļu ferma"/www.lads.ch/ pastāv kopš 2004.gada un tajā ir 13 dzīvnieki. Bens Salems ir lielākā kamieļu šova ‘’Sahāras festivāla’’, kas notiek Dūzā (Douz), kamieļu maratona komitejas organizētājs. ‘’Sahāras festivāls’’ šogad norisināsies jau 43.reizi un tajā tiks pārstāvētas vairākas disciplīnas – kamieļu skriešanās sacensības, kamieļu defilē, tradicionālās kamieļu cīņas, u.c. Bens Salems ir organizējis vairākas kamieļu skriešanās sacensības arī Eiropā. Kā kamieļu treneris viņš ir strādājis vairākās pasaules valstīs – Vācijā, Francijā, Šveicē, Spānijā un tagad arī Latvijā.

"Dzīvniekiem šeit ir ļoti labi dzīves apstākļi – tiek nodrošināta plaša un kopta dzīves telpa, ir laba un profesionāla attieksme pret dzīvniekiem. Esmu pārliecināts, ka mūsu savstarpējā sadarbība ar šo manu pirmo vizīti ir sākusies un tā noteikti turpināsies, jo redzams, ka Rakšu cilvēki ir sava darba entuziasti,’’ pirmos iespaidus par Rakšiem pauž Bens Salems.

Darbā ar dzīvniekiem Bens Salems izmanto dzīvnieku komfortu aizsargājošas metodes – dažādas skaņas, radītas ar muti un rokām - šņācienus, dūdošanu un klikšķus. Skaņas pamatā nāk no arābu valodas un tās kamieļi saprot visās valstīs, kur Bens līdz šim strādājis.

Savukārt, uz zviedra Bengta Erlingsona (58) kamieļu rančo /www.kamelranch.se/ pieredzes apmaiņas braucienā Rakšu komanda bija šī gada jūlijā. Tajā tika aplūkoti Bengta Erlingsona 30 kamieļi, novērtēts kā cilvēkiem patīk izjādes ar tiem un kāda ir pašsajūta, atrodoties kamieļa mugurā. Bengts par kamieļu treneri ir mācījies Austrālijā, kur ir senas un izkoptas kamieļu trenēšanas tradīcijas un kultūra – attiecību veidošana starp dzīvnieku un cilvēku, kad ar laipnību no cilvēka puses tiek panākta lojalitāte no dzīvnieka. Bengts atzīst, ka Rakšos valda kārtība un darbs ar dzīvniekiem ir labi organizēts, pievienojoties Šveices kolēģa Bena teiktajam, ka "dzīvniekiem ir jādzīvo iespējami dabiskā vidē un Rakšos tāda ir’’.

raksi

Tunisietis Bens Salems un zviedrs Bengts Erlingssons ir pazīstami jau vairāku gadu garumā un kamieļu trenēšana Rakšos bija labs iemesls satikties.

‘’Esmu patiesi gandarīts par šo starptautisko tikšanos, jo šobrīd Rakšos skan latviešu, zviedru, vācu, angļu un arābu valodas. Kamieļu cilvēki, kā mēs, kamieļu audzētāji, sevi dēvējam visā pasaulē, ir draudzīgi un atvērti un šī savstarpējā zināšanu apmaiņa pilnveido mūs visus, tostarp tā ir iespēja iepazīt arī dažādu tautu kultūras,’’ savus pirmo dienu iespaidus par viesiem pauž Kristaps Blaus, Rakšu īpašnieks un ‘’Latvijas kamieļu un kamieļveidīgo dzīvnieku asociācijas’’ izveidotājs.

Šobrīd Rakšos ir 5 divkuprainie kamieļi, no kuriem divi būs satrenēti, lai Rakšu viesi varētu veikt ar tiem izjādes. Nākamais solis būs kamieļu karavānas izveide, kuras vajadzībām jaunā gada sākumā tiks iegādāti vairāki vienkuprainie kamieļi, kuru mugurā varēs atrasties divi cilvēki – viens pirms kupra un otrs – aiz.

Rakšu kamieļu goda viesi ieradās 6.novembrī un Bens Salems Latvijā būs līdz 15.novembrim, savukārt Bengts Erlingssons – līdz 9.novembrim.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 bled 11/09/2011 13:05 es esmu ļoti neapmierināts, jo bildēs nav redzama Jolka!!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.10.2024 - 10.10.2024 Andra Vītola gleznošanas meistarklase  Tukuma TIC
“Meistars un ota” - Tas būs kopīgs krāsu lidojums mākslinieka vadībā. | Skatīt vairāk
Latvija
Halovīnu parks Bauskā Bauskas TIC
No 17. oktobra līdz 10. novembrim esat aicināti piedzīvot īstu Halovīna burvību katru dienu no plkst. 15:00 līdz 22:00. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.10.2024 - 12.10.2024 "Veļu laika vīzijas", pastaigu taka Engurē Tukuma TIC
Unikāla iespēja, tikai vienu reizi - šī būs pastaiga kā maģisks piedzīvojums, kur gaismas šķietami atdzīvina koku zarus un viss kļūst dzīvs. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.10.2024 - 10.10.2024 Izrāde "Lielguļamā gulta" Tukuma TIC
Divi pāri, viens visu nams, amizantas situācijas. Tas viss vienā izrādē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.52490997sec.