Indras pagastā atjaunots dabas parks - «Tēvijas parks»

16.novembrī Indras pagastā tika svinīgi atzīmēta dabas parka atjaunošana un atjaunotais parks ieguva nosaukumu – „Tēvijas parks”. „Šajā pasākumā savu un ciemiņu uzmanība tika pievērst vēstures faktiem, kuri ir cieši saistīti ar Latvijas Robežsardzes vēsturi, klātesošo uzmanība tika pievērsta vēstures liecībām, kuras liecina par Latvijas brīvvalsts robežsardzes pārstāvju iesaistīšanos Indras kultūrvides sakārtošanā,” uzsver pasākuma organizatori.

Kā vēstījums nākošajām paaudzēm Indrā- 30 -gados tika izveidots parks un tajā esošais stadions. Pateicoties šim skaistajam žestam Indras kultūrvide ieguva jaunu vietu, kur cilvēkiem bija iespēja atpūsties un aktīvi piedalīties sporta aktivitātēs kopā ar robežsargu ģimenēm. Diemžēl vēsture ienesa liktenīgas izmaiņas tālākā Indras robežpunkta pastāvēšanā un daudzu robežsargu dzīves izdzisa tālajā Sibīrijā, bet pateicoties iestādītajam parkam atmiņas par šiem cilvēkiem netika izsvītrotas no cilvēku atmiņas. Parkā atkal ir dzirdami bērnu smiekli, kuri ar savu esamību apliecina Latvijas paaudžu pēctecību.

Pateicoties Indras pagasta pārvaldei, Krāslavas novada domei, Lauku atbalsta dienestam un Indras iedzīvotājiem tika sakopts parks, kurš 16. novembrī iegūs oficiālu nosaukumu - „Tēvijas parks.”

Uz šo pasākumu ieradās jaunieši un vietējie iedzīvotāji, kuri varēja iepazīties ar Latvijas robežsardzes munīciju un motorizētām vienībām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.10.2024 - 10.10.2024 Izrāde "Lielguļamā gulta" Tukuma TIC
Brīvdienu komēdija svingeru ritmos - Slampē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.10.2024 - 12.10.2024 "Veļu laika vīzijas", pastaigu taka Engurē Tukuma TIC
Unikāla iespēja, tikai vienu reizi - šī būs pastaiga kā maģisks piedzīvojums, kur gaismas šķietami atdzīvina koku zarus un viss kļūst dzīvs. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.09.2024 - 11.10.2024 Baudi rudeni dabas takās Bauskas novadā! Bauskas TIC
Atklāj senāko zemgaļu, augstāko iekšzemes, iespaidīgākās karsta kritenes Latvijā, mītisko Dievdārziņu un salu, kur Mūsai un Mēmelei satekot, | Skatīt vairāk
Kapteiņa Granta bērni Bauskā Bauskas TIC
Bauskas Kultūras centrā dodies piedzīvojumiem bagātā, bezgalīgā ceļojumā apkārt visai pasaulei! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.18147397sec.