Radošākajām pašvaldībām būs krāsains pārsteigums no jaunajiem māksliniekiem

Radošās darbības nedēļas RADI! laikā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija visā Latvijā meklēja radošāko pašvaldību. Uz Radošuma balvu tika pieteikti 75 pašvaldību iesūtītie veiksmes stāsti.

Izveidot pašu balvu bija uzticēts Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centram un Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolai. Tās tapšanā tika ievēroti tie paši principi, kas pašvaldību vērtēšanā – galvenais ir sadarbība un inovatīvi risinājumi.

Ne tikai pašvaldību veiksmes stāsti, bet arī pati Radošuma balva tapusi neparastā procesā. Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas 4. kursa audzēkņi skolas direktora Jāņa Ziņģīša vadībā gleznojuši darbus pavisam īpašā veidā – piedaloties „gleznošanas spēlē” ar noteikumiem. Katram bija dots uzdevums piedalīties deviņu gleznu tapšanā, kur pie katra no audekliem projekta dalībnieki pavadīja vien pāris minūtes, gleznojot to, ko katram no viņiem nozīmē radošums. Pēcāk topošie mākslinieki devās pie nākamā audekla un papildināja kolēģa iesākto, pievienojot savu atbildes elementu.

Topošais gleznotājs Jānis Taurens par darba uzdevumu saka: „Radošums ir dzirksts, kas liek cilvēkam darboties”, savukārt Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas direktors, gleznotājs Jānis Ziņģītis uzsver, ka „radošums nav bezmērķīga spēlēšanās. Tas ir mērķtiecīgs process, kura pamatā ir zināšanas, prasmes un domāšana ārpus ierastajiem rāmjiem”.

Balvas veidošana un Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņu sajūtas un viedokļi iemūžināti filmiņā, ko līdz ar pašu balvu saņems arī pašvaldības. Ielūkoties balvu tapšanā var šeit:

http://www.youtube.com/watch?v=JL5hIaw3bng&feature=youtu.be

Radošuma balvu deviņām radošākajām pašvaldībām pasniegs radošās darbības nedēļas RADI! noslēgumā piektdien, 16. martā 14.00 Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas izstāžu zālē, Ūdens ielā 2.

Pilna pasākumu programma un plašāka informācija: http://www.radilatvija.lv/

Vairāk par Radošuma balvu: http://www.varam.gov.lv/

Meklē @radilatvija sociālos tīklos twitter.com, facebook.com un draugiem.lv.

Mēs esam radoši, mēs esam RADI!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Samanta Tīna Mazmežotnē Bauskas TIC
Samanta ielūdz uz atklātiem un personiskiem dzīves stāstu akustiskiem tūres koncertiem “Vēstule Tev” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.09.2024 - 12.10.2024 Izmēģini izjādi ar zirgu Bauskas novadā Bauskas TIC
Izbaudi nesteidzīgu pastaigu zirga mugurā! | Skatīt vairāk
Piesakies pirts skolai Lielzemenēs Bauskas TIC
2024. gada 27.oktobrī savas mācības uzsāks jaunā pirtnieku un pirtsmīļu grupa. Tev ir iespēja pievienoties! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.060359sec.