Autors: Rita Voronkova
Avots: AS Laima
Leģendārā šokolādes fabrika Laima, atbalstot Juglas dzīvnieku patversmi, dāvina 40 tonnas kakao vellas - kakao pupu mizas, ko patversme varēs izmantot kā kurināmo materiālu siltuma nodrošināšanai dzīvniekiem rudens un pavasara aukstajos mēnešos.
Ilze Priedīte, AS Laima zīmola vadītāja: "Juglas dzīvnieku patversmē varam to nodrošināt, dāvinot 40 tonnas kakao vellas, ko var izmantot kā kurināmo materiālu patversmes apsildīšanai, sākoties apkures sezonai. Tā turpinām rūpēties arī par bez atlikumu ražošanu. Kakao vella saglabā mums pierasto un Miera ielā sajūtamo šokolādes aromātu, līdz ar to patversmes telpas tiks piepildītas ne tikai ar mājīgu siltumu, bet arī ar šokolādes smaržu. Patiesi sociāli atbildīgi kļūstam brīdi, kad izdarām ko vairāk nekā mūsu tiešie pienākumi to liek. Siltas mājas mūsu četrkājainiem draugiem ļauj sajust, ka tie ir mīlēti. Šo sajūtu tad arī vēlamies sniegt. Saldumu fabrika Laima korporatīvās sociālās atbildības ietvaros, sniedzot atbalstu un līdzdarbojoties, regulāri iesaistās dažādos labdarības projektos."
Reklāma
Dzīvnieku patversmes Labās mājas vadītāja Astrīda Kārkliņa: "Visu, vairāk nekā simts patversmes dzīvnieku, vārdā pateicos AS Laima par to, ka šis uzņēmums sadzirdēja "Labo māju" internetā izteikto sāpi - apkures granulu trūkumu ziemas periodam, bez maksas piedāvājot mums apkurei kakao vellu. Patversmes apkures katla dāvinātājs un tehniskais apkalpotājs, firma Grandeg pārbaudīja šī materiāla pielietojamību patversmes apkures katlam, konstatējot, ka kakao vella ir derīgs apkures materiāls, īpaši piemērots rudens un pavasara mēnešiem, kad nav nepieciešama liela apkures jauda. Šis AS Laima sociālās atbildības piemērs ir ļoti apsveicams arī tāpēc, ka Latvijā nav daudz uzņēmēju, kam rūpētu pamesto dzīvnieku likteņi. Paldies AS Laima par patversmes dzīvniekiem dāvāto siltumu un laba piemēra demonstrēšanu citiem mūsu valsts uzņēmējiem!"
AS Laima ražošanas unikalitāte ir 100% pašu gatavota šokolāde, ko uzņēmumā ražo no kakao pupām, neizmantojot iepirktus pusfabrikātus. Šokolādi veido no kakao pupas, to attīrot un pagatavojot kakao sviestu un pulveri, kas ir pamats pašu gatavotai šokolādei. Pēc kakao pupu attīrīšanas pāri paliek vella (kakao pupu miziņas), ko tālāk var izmantot pārtikas rūpniecībā, dārzkopībā kā mulču un arī kā kurināmo materiālu. Vidēji gada laikā, pēc kakao pupu attīrīšanas, uzņēmumā izveidojas vairāk nekā 120 tonnas kakao vellas.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.