Top pastaigu taka ap Titurgas ezeru Ķekavā

Turpinās darbs pie pastaigu takas izveides ap Titurgas ezeru - sakārtotas, skaistas un iecienītas atpūtas vietas. Pastaigu takas idejas autors, Ķekavas novada Tūrisma informācijas centra vadītājs, Juris Žilko dalās ar to, kas vēl plānos un arī jau padarīto darbu.

"Divus, vietām trīs metrus platā taka ved cauri veco koku audzēm, ik pa brīdim tuvojoties ezeram. Tās rietumu galā iecerēts veidot laipu posmu. Norādes, informācijas un izglītojošie stendi, atpūtas vietas, skatu tornis – tas viss bagātinās 1,6 kilometrus garo taku un priecēs gan pašu cilvēkus, gan viesus. Ziemā šeit tiks ierīkots un uzturēts distanču slēpošanas aplis. Viena no iecerēm ir pastaigu takā izvietot daudzas dažādas kokgriezumā tehnikā veidotas vardes, jo Baložu pilsētas simbols ir varde," stāsta Juris.














Izrādās, pastaigu taka ir tikai sākums daudz nopietnākam projektam, proti, Titurgas ezera dabas parka izveidei. Tas varētu būt pašvaldības mēroga dabas parks, jo īpaši tāpēc, ka aptuveni 2 kilometrus no Titurgas ezera atrodas neskarts purva ezers, ko nākotnē iespējams savienot ar vēl vienu dabas taku.

"Tieši tāpēc apskatīt jau paveikto un izpētīt ūdens, un augu valsts daudzveidību, kā arī šeit mītošās putnu sugas, aicinām visdažādāko organizāciju pārstāvjus. Pie mums jau pabijuši un savu vērtējumu snieguši Dabas aizsardzības pārvaldes un Vides aizsardzības klubu pārstāvji. Tuvāko nedēļu laikā ezera apkārtni apsekos vides tūrisma speciālisti, kā arī sugu un biotopu aizsardzības speciālisti."

Takas veidošanas nolūkos Juris organizējis jau vairākas talkas. Arī šīs nedēļas nogalē, 30. septembrī, pulksten 10:00 Ķekavas novada Tūrisma informācijas centrs organizē vēl vienu talku pie Titurgas ezera.

Precīzāka informācija meklējama interneta vietnē www.parkulturu.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.09.2024 - 12.10.2024 Izmēģini izjādi ar zirgu Bauskas novadā Bauskas TIC
Izbaudi nesteidzīgu pastaigu zirga mugurā! | Skatīt vairāk
Latvija
Kapteiņa Granta bērni Bauskā Bauskas TIC
Bauskas Kultūras centrā dodies piedzīvojumiem bagātā, bezgalīgā ceļojumā apkārt visai pasaulei! | Skatīt vairāk
Īpašais rudens/ziemas piedāvājums Nurmuižas pils
Baudiet romantisku atpūtu muižā ar Smēdes SPA apmeklējumu, prosecco, vakariņām un gardām brokastīm nākamajā rītā! | Skatīt vairāk
Maizes cepšana Ribbes dzirnavās! Bauskas TIC
19.oktobrī no plkst. 15:00 līdz plkst. 19:00 Grauda Spēks Maizes cepšanas meistarklase Ribbes dzirnavās! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Salaspils novada TIC
,


EXIT RĪGA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.11760998sec.